De kracht van microlearning: efficiënt leren in korte sessies

Dat wendbaarheid een voorwaarde is voor zakelijk succes, dat mag inmiddels wel helder zijn. Dat maakt dat voortdurend leren belangrijker is dan ooit. Dat hoeft echter niet per se te betekenen dat al je medewerkers aan een vijfjarige studie moeten. Microlearning is ook een heel krachtig middel om kennis op te doen. In deze blog verkent Arjan de Knegt, online marketeer bij MyCademy, hoe microlearning kan helpen te blijven leren in een leven dat al druk genoeg is.

Waarom microlearning werkt

We schreven al eerder een blog over microlearning, een manier van leren die bestaat uit kleine leereenheden. Het is gebaseerd op het principe van het opdelen van informatie in kleine, snel te consumeren porties. Dit maakt het eenvoudig om nieuwe informatie te verwerken en te onthouden. Het past perfect bij de moderne levensstijl, waar leren vaak moet worden ingepast in een druk schema.

De voordelen van microlearning

Een van de grootste voordelen van microlearning is de flexibiliteit. Of je nu onderweg bent, een korte pauze hebt, of tussen vergaderingen door leert, deze leermethode biedt iedereen de mogelijkheid om te leren op zijn of haar eigen tempo. Met je smartphone op zak, kun je overal en op elk moment even een kort lesje volgen. Dat is een stuk laagdrempeliger en minder overweldigend dan lange en tijdrovende trainingssessies. In onze eerdere blog lees je wat nog meer voordelen van microlearning zijn.

Toepassingen van microlearning in de praktijk

Microlearning kan worden toegepast op bijna elk leergebied: van taallessen tot het ontwikkelen van professionele vaardigheden, en van het bijspijkeren van technologische kennis tot het verhogen van bewustzijn over duurzaamheid en milieu. Door steeds een korte module te doorlopen, kun je nieuwe dingen leren die je direct in de praktijk kunt toepassen. Zo blijft het geleerde beter hangen.

Meer weten?

Maak vandaag nog de stap naar efficiënt en flexibel leren met het slimme leerplatform van MyCademy. Meer weten over onze slimme dashboards? Hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een nog strategischere rol gaat innemen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen