Een leven lang leren

Een Leven Lang Leren is crucialer dan ooit. In een snel ontwikkelende arbeidsmarkt is de kennis van nu, morgen al niets meer waard.

Oké, dat is misschien ietwat gechargeerd, maar de strekking is dat je huidige kennis, in de nabije toekomst misschien al weinig tot niets meer waard is.

Deze ontwikkeling heeft de overheid ook ingezien. De overheid zet daarom ook vol in op een leven lang leren en heeft daar een mooi initiatief voor opgetuigd met het Leven Lang Leren Krediet. Volgens de overheid is een leven lang leren nodig om volwaardig te kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij. En ook om aan het werk te blijven op de snel veranderende arbeidsmarkt.

leven lang leren
Ook in de krant is er aandacht voor een leven lang leren

Bij MyCademy zijn wij ook overtuigd van de noodzaak van een leven lang leren. Wij geloven dat nu en in de toekomst een leven lang leren doorslaggevend is voor blijvend IT succes.

We leven in globaliserende wereld waar disruptieve, technologische innovaties, zoals drones en zelfrijdende auto’s, aan de orde van de dag zijn.

Vooruitblikken en agile denken en doen, maken continue kennisontwikkeling een onontbeerlijke kerncompetentie voor elke organisatie waar IT een prominente rol speelt.

Een leven lang leren echt succesvol maken

Hoewel veel personen, bedrijven en ook de overheid veel bezig zijn met het laden van een leven lang leren, komt dit in de praktijk vaak niet tot wasdom.

Een leven lang leren echt succesvol maken vergt vaak een gedrags- en cultuurverandering. Individuen beginnen vaak voortvarend aan een opleiding of studie, maar haken naar verloop van tijd af. Geld, tijd en motivatie zijn veelgehoorde argumenten om voortijdig de studie te beëindigen.

Bij bedrijven speelt vaak hetzelfde. Vaak is er wel budget, is er het besef om ‘iets’ te doen met opleiden/leren, maar ontbreken enkele cruciale key factoren die een leven lang leren tot een succes moeten brengen.

Dit is waar MyCademy bij kan helpen en waarom onze klanten bovengemiddeld veel succes hebben.

Wij begeleiden organisaties aan de hand van het 3C-model. Op basis van onderzoek en onze jarenlange ervaring zijn we tot het inzicht gekomen dat er drie essentiële drivers zijn voor succesvolle en toekomstbestendige lerende organisaties. Het 3C-model onderscheidt drie drivers: Cultuur, Capability en Commitment.

Start NIET vandaag met een leven lang leren

Maar hoe eerder je start met een leven lang leren, hoe beter toch? Natuurlijk is het goed dit zo snel mogelijk te doen. Maar een veelgemaakte fout is dat men start zonder begeleiding , strategie en een plan voor deze verandering.

Start dus niet vandaag met een leven lang leren, maar doe onderzoek naar welke manier van leren het beste past bij je organisatie. Denk hierbij aan de huidige leercultuur van je organisatie, de mogelijkheden en het commitment van het management en welke praktische zaken er operationeel nog geregeld moeten worden.

Een leven lang leren binnen een organisatie doe je samen en samen maak je er een succes van.

Benieuwd hoe je succesvol kan starten op het pad naar een leven lang leren met jouw organisatie?

MyCademy heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van organisaties naar een continu lerende organisatie op basis van bovenstaand model. Graag gaan wij een vrijblijvend adviesgesprek aan of doe alvast hier de Quickscan en krijg binnen 5 minuten een eerste indicatie van waar jouw organisatie staat met betrekking tot een leven lang leren.

Ik wil een gratis adviesgesprek