IT-opleidingsuitdager MyCademy haalt 300.000 euro op om groei te versnellen

 

Arnhem, 23 oktober 2017 – IT-opleider MyCademy maakt bekend dat het een extra financieringsronde heeft afgerond. Deze ronde leverde 300.000 euro op aan investeringen en is bedoeld om de huidige groei te versnellen. Het bedrag werd bijeengebracht door een aantal business angels.

MyCademy is een snelgroeiende, Nederlandse disruptor in de markt voor IT-opleidingen. Met de kapitaalinjectie kan MyCademy nog sterker inzetten op zijn vernieuwende aanpak waarmee het IT-organisaties helpt de stap te maken naar een continu lerende organisatie.

Vernieuwing van IT-opleidingsmarkt

MyCademy is ervan overtuigd dat kennisontwikkeling een steeds groter onderdeel zal worden van het werk van veel Nederlanders. Dat gaat verder dan af en toe een training volgen in een klaslokaal, online of uit een boek: continu leren wordt uiteindelijk voor vrijwel iedereen een integraal onderdeel van het dagelijks werk.

95% van de Nederlandse bedrijven onderschrijft dit en zegt dat IT-kennisontwikkeling een continu proces is, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde benchmarkonderzoek van MyCademy. 58% vindt het zelfs een kerncompetentie. Slechts 7% faciliteert dit echter met tools en 22% van de Nederlandse bedrijven heeft geen jaarlijks opleidingsbudget per medewerker.

Aantrekkende economie versnelt adoptie van continu leren

Patrick Kieviet, CEO van MyCademy: “We merken dat steeds meer bedrijven de visie van MyCademy omarmen, omdat zij beseffen dat dit cruciaal is voor hun succes in de huidige aantrekkende economie. De snelheid waarmee technologie verandert en de toenemende schaarste op de IT-arbeidsmarkt vereisen een nieuwe aanpak van kennisontwikkeling. Onze aanpak is gericht op het naadloos integreren van werken en leren en heeft als doel de IT-professional altijd op het juiste moment van de juiste kennis te voorzien, in een vorm die past bij de kennisbehoefte van dat moment.”

Erkenning van het belang van continu leren

De jury van de Computable Awards heeft de visie van MyCademy op continue kennisontwikkeling gehonoreerd met een nominatie voor de Computable Awards 2017 in de categorie ICT-opleider van het jaar. MyCademy is daarmee een relatieve nieuwkomer tussen de veelal traditionele, klassikale IT opleiders.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht neemt u contact op met:

John de Beijer: 026 – 205 13 33

E: info@mycademy.com

W: www.mycademy.com