Zo haal je maximaal resultaat uit je opleidingsinspanningen

Kennisontwikkeling is belangrijk voor het voortbestaan en succes van een organisatie. Echter, iedereen lukraak trainingen laten volgen is niet erg effectief, en leidt bovendien niet per se tot betere resultaten. Drie stappen om kennisontwikkeling kosteneffectief in te zetten met maximaal resultaat.

1. Inzicht krijgen

Om maximaal resultaat te halen uit je opleidingsinspanningen, is het allereerst belangrijk inzicht te krijgen. Inzicht in welke kennis er überhaupt ontbreekt in je organisatie, maar ook inzicht in welke kennis bij één persoon ligt. Want om continuïteit te waarborgen, is het belangrijk om kennis te spreiden. Als je deze hiaten in kaart hebt gebracht, weet je ook welke opleidingen nodig zijn en wie het best deze opleidingen kan volgen. Zo help je je organisatie én je mensen vooruit.

2. Bespaar tijd en geld

Als je eenmaal inzicht hebt en weet welke opleidingen er nodig zijn, moet je die opleidingen nog gaan zoeken. Welke aanbieders zijn er, welke opleidingen sluiten aan bij jouw wensen en wat zijn de kosten van de verschillende opleidingen? Uiteraard is het verre van effectief om zelf die trainingen te gaan zoeken en in te kopen bij allerlei verschillende aanbieders. Dit is een tijdrovende klus en bezorgt je een hoop administratie. Als je kiest voor een goed leermanagementsysteem bespaar je jezelf deze rompslomp. Kies je voor een platform als dat van MyCademy, bespaar je ook nog eens geld. Op losse opleidingen valt geen inkoopvoordeel te behalen, maar een goede opleidingsintermediair maakt afspraken met de beste opleiders, zorgt dat het opleidingsaanbod continu wordt vernieuwd en bedingt fikse kortingen. Bovendien behoud je dankzij zo’n platform het inzicht dat je in stap 1 verkregen hebt. Wel zo handig.

3. Zorg dat de kennis binnen de organisatie blijft

Het is natuurlijk prachtig om te investeren in de talenten van je medewerkers. Maar dan wil je niet dat die medewerker zijn pas opgedane kennis meeneemt naar een andere organisatie. Dankzij een goed leerplatform kunnen mensen zich voortdurend ontwikkelen. En laat dat nou net een van de geluksfactoren zijn die bepaalt of je een medewerker kunt behouden, of dat hij het gras bij de buren gaat verkennen.

Nieuwsgierig?

Wil je continu leren op de agenda zetten maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij helpen je graag kennisontwikkeling een nog strategischer rol te geven. Neem gerust contact met ons op via 026 – 2051333 of [email protected]. We denken graag met je mee!

Gerelateerde artikelen