Zo houd je millennials wel aan boord

De millennials beslaan de helft van de arbeidsmarkt vandaag de dag. Een generatie om rekening mee te houden dus. Ook een generatie die relatief vaak van baan wisselt om zo meer ervaring op te doen. Met deze tips wordt een millennial een blijvertje.

Nieuwsgierige jobhoppers

Millennials zijn nieuwsgierige jobhoppers, zo lezen we op de site van clearXperts. De reden? Ze zijn opgegroeid in een wereld waarin alles binnen handbereik ligt, ze weten hoe het er bij anderen aan toe gaat en dat zorgt voor nieuwsgierigheid. Ze houden van het opdoen van nieuwe ervaringen. Dat heeft zijn voordelen voor jou als werkgever, maar tegelijkertijd wil je natuurlijk een onweerstaanbare werkgever zijn. Dat kan, als je rekening houdt met deze vier behoeften van de millennial.

1 Draag bij aan een fijne balans tussen werk en privé

De tijd dat mensen leven om te werken is voorbij. De millennial werkt om te leven. Het privéleven of gezin staat op nummer één. Parttime werken of hybride werken past daarbij. Zorg dat je organisatie daarop is ingericht.

2 Zorg voor moderne werkplektechnologie

Maar liefst 82 procent van de millennials vindt werkplektechnologie bepalend bij het accepteren van een nieuwe baan. Ze zijn immers opgegroeid met de nieuwste technologische snufjes. Zorg dat je daarbij aansluit met een moderne werkplek en bied communicatieplatformen met rijke functionaliteiten.

3 Stimuleer teamwork

Veel meer dan de oudere generatie, leerden de millennials al op school om te werken in teams. Zo haal je immers het beste uit jezelf én de ander. Speel daarop in door teamprojecten te bieden en weg te blijven van een rigide, te hiërarchische organisatiestructuur. Zorg ook dat de leider onderdeel is van het team.

4 Daag ze uit

Millennials willen niet stilstaan. Geduldig wachten op opslag of promotie zit er niet in. Al tijdens de sollicitatie willen ze weten wat de doorgroeimogelijkheden zijn. Speel daarop in. Zorg voor voldoende vrijheid, afwisseling en ontwikkelingsmogelijkheden en vermijd te veel regels en – daar is ‘ie weer – een rigide, te hiërarchische organisatiestructuur. Millennials houden van nieuwe prikkels en stimulansen, geef ze die dan ook.

banner whitepaper hoeveel levert kennisontwikkeling op

Flexibele leeromgeving

Het kunnen volgen van cursussen en trainingen speelt een grote rol bij het geboeid houden van de millennial. Dat geldt ook voor coaching en begeleiding door de leidinggevende. Door te kiezen voor een flexibele leeromgeving die verschillende leervormen faciliteert, bied je je medewerkers de mogelijkheid zich continu te ontwikkelen. Als je dan ook nog eens verschillende leervormen aanbiedt en zorg dat leren een echte ervaring is, vergroot je de kans dat je jouw millennials aan boord houdt.

Meer weten?

Er is steeds meer interesse in Nederland voor LXP’s. Logisch. Een LXP is wat ons betreft de toekomst en wordt door een flink aantal van onze klanten volledig omarmd. Wil jij een ook keer kennismaken met het LXP van MyCademy? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we geven je graag een online demo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen