Continuous learning 3C-model

Het Continuous learning 3C-model

MyCademy begeleidt organisaties aan de hand van het 3C-model. Op basis van onderzoek en onze jarenlange ervaring zijn we tot het inzicht gekomen dat er drie essentiële drivers zijn voor succesvolle en toekomstbestendige lerende organisaties. Het 3C-model onderscheidt drie drivers: Cultuur, Capability en Commitment.

Driver 1: Cultuur

Het begint bij de leercultuur en bijbehorende strategie die een organisatie heeft en nastreeft. Wat voor type lerende organisatie wilt u zijn? Is de manier van aansturing van mensen hier op afgestemd? Hoe geeft u ruimte en invloed aan mensen zodat zij kunnen werken aan hun ontwikkeling? Hoe ervaren uw mensen dat op dit moment zelf en welke knelpunten zitten er mogelijk in de weg? Is leren iets dat top-down wordt opgelegd of komt het vanuit uw mensen zelf?

Driver 2: Commitment

Hoe vertaalt u de gewenste leercultuur en strategie naar de aansturing en begeleiding van uw mensen? Wat zijn dan de belangrijke punten om op te letten? Hoe gecommitteerd is bijvoorbeeld het management aan de lerende organisatie? Mocht dit commitment er niet zijn, waar ligt dat dan aan en hoe kan dat verbeterd worden? Welke operationele managementprocessen zijn handig om in te richten?

Driver 3: Capability

En tenslotte, hoe zorgt u ervoor dat uw mensen de juiste tools en leermiddelen tot hun beschikking hebben zodat zij ook concreet invulling kunnen geven aan continu leren? Op een manier die makkelijk en uitnodigend werkt. Altijd en op ieder apparaat. Zijn de beschikbare leermiddelen toereikend voor de behoefte nu maar ook flexibel genoeg voor de nog onbekende leerbehoefte van de toekomst?

TOEPASSING VAN HET 3C-MODEL

Samen met u gaat MyCademy aan de slag met de drivers, vanuit onze overtuiging dat u ze alle drie in voldoende samenhang nodig heeft voor blijvend succes. Onze dienstverlening bestaat uit een mix van technologie (LMS), leermiddelen en continue begeleiding rondom bovenstaande thema’s door ons klant succes team.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het 3C-model en hoe dit binnen uw organisatie toepasbaar is? MyCademy heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van organisaties naar een continu lerende organisatie op basis van bovenstaand model. Graag gaan wij met u een vrijblijvend adviesgesprek aan. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

 

Vul hier uw gegevens in voor een oriënterend gesprek