Whitepapers

Onderzoeken & whitepapers

Trends in leren in 2024

Wat zijn de trends op het gebied van leren en ontwikkelen in 2024?

In dit rapport kijken we naar belangrijke trends van 2024 en hoe die zich vertalen naar leren en ontwikkeling binnen organisaties. Door die trends en hun impact op leren nu al te herkennen kun je hier als organisatie tijdig actie op ondernemen.

 

Gaan we AI dan nu écht gebruiken voor leren? Wat willen je werknemers uit hun ontwikkeling halen en wat is belangrijk voor de werkgever? Ben jij al helemaal op de hoogte?

11 tips: aan de slag met een leerplatform

Waar moet je allemaal aan denken als jullie aan de slag willen met een leerplatform?

In deze handige checklist lees je 11 zaken om over na te denken als jullie aan de slag willen met een leerplatform:

 

  • Voor wie is het leerplatform bedoeld?
  • Wie wil je mee laten beslissen?
  • Welke features zijn absolute musthaves?
  • Hoe belangrijk is het community aspect?
  • En nog veel meer!

 

Benieuwd of jij overal aan gedacht hebt?

Zo zorg je voor happy medewerkers

En win je de war on talent

In deze whitepaper zoomen we in op de vijf aspecten die bijdragen aan het aantrekken
én behouden van talent.

 

Salaris, zingeving, autonomie en rol van leren en ontwikkelen. Het komt allemaal voorbij. Download hier het whitepaper 👇

Hoeveel keiharde euro's levert kennisontwikkeling op?

Met deze whitepaper tonen we aan hoeveel euro’s kennisontwikkeling oplevert

Ontwikkeling van medewerkers is van groot belang voor elk bedrijf. Dat zal iedereen met ons eens zijn, maar hoeveel leveren investeringen in kennisontwikkeling echt op?

 

Met deze whitepaper tonen we aan dat continu investeren in kennisontwikkeling niet alleen van strategische waarde is, maar dat het onderaan de streep ook loont – in keiharde euro’s.

Succesvolle organisaties investeren continu in kennis

Waarom iedere directie kennisontwikkeling bovenaan de strategische agenda moet zetten

Het gesprek over kennisontwikkeling binnen bedrijven blijft vaak beperkt tot de inhoud van trainingen. Er is zelden aandacht voor de onderliggende strategie en de gewenste leercultuur. Dat is jammer, want bedrijven die een strategische keuze maken voor kennisontwikkeling en continu leren omarmen, zijn aantoonbaar succesvoller en zullen in de toekomst het verschil maken.

De snelle opmars van Continuous learning

Werven, boeien en inzetbaar houden van IT-professionals

Nieuwe tijden vragen om nieuwe manieren van kennisontwikkeling. Snel veranderende technologie zorgt ervoor dat IT-professionals steeds meer en steeds sneller kennis tot zich moeten nemen. Gecombineerd met het feit dat de beroepsbevolking steeds meer bestaat uit kenniswerkers, zien organisaties zich geplaatst voor een interessante uitdaging: hoe bind en boei ik IT-professionals met Continuous learning en hoe blijven zij lang inzetbaar?

9 redenen waarom je nu de reis naar een continu lerende organisatie moet starten

Infographic over de voordelen van een continu lerende organisatie

Uit diverse onderzoeken blijkt dat organisaties een concurrerend voordeel binnen handbereik hebben, mits ze de weg naar continue kennisontwikkeling durven in te slaan. Stilstaan is geen optie en het enige blijvende concurrentievoordeel dat organisaties kunnen behalen is ervoor te zorgen dat zij sneller leren dan de concurrentie. Uiteraard zijn er hobbels te nemen, maar de uiteindelijke resultaten mogen er zijn.

Concurreren op IT-kennis

Benchmarkrapport over het belang van continue IT-kennisontwikkeling

In dit benchmarkrapport lees je over het belang van continue kennisontwikkeling. Zo blijkt bijvoorbeeld dat 58% van de bedrijven continue kennisontwikkeling ziet als kerncompetentie maar dat slechts 7% het op dit moment faciliteert. Maar ook dat IT-kennisontwikkeling voor 95% van de bedrijven een investering is, maar dat slechts 6% de ROI meet. Deze inzichten en aanbevelingen vindt u in de gratis benchmark ‘Concurreren op IT-kennis.