Onze Aanpak

Continue Kennisontwikkeling Echt Succesvol Maken

Wij bieden een totaalconcept en bewezen framework waarmee IT-organisaties en interne IT-afdelingen geholpen worden de stap te maken naar de continu lerende organisatie. Dit framework noemen we het Continuous Learning 3C-model.

Succes in continue kennisontwikkeling bereik je immers door drie sleutelelementen met elkaar in balans te brengen: Culture, Capability en Commitment.

Aan de hand van het 3C-model doorlopen we 4 stappen die we hieronder nader toelichten.

Stap 1

Samen doelen stellen

Samen met onze Consultant Leren & Ontwikkelen doen we een nul-meting. We analyseren waar jullie als bedrijf staan, wat jullie belangrijk vinden en waar jullie heen willen op het gebied van kennisontwikkeling.

Op basis van ons Continuous Learning 3C-model gaan we vervolgens aan de slag en stellen we een concreet plan op.

Zo brengen we in kaart waar je als organisatie staat en wat de ambitie is. Het is belangrijk dit inzichtelijk te hebben, zodat we gerichte KPI’s op kunnen stellen voor:

 • Organisatie
 • Management
 • Medewerkers

Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat er commitment is vanuit alle lagen binnen de organisatie en helpen wij op basis van onze jarenlange ervaring en best practices om interne afspraken te maken en vast te leggen.

Stap 2

Aanpak op maat

De analyse die uitgevoerd is in stap 1 vertalen we vervolgens naar een aanpak op maat. Iedere organisatie krijgt zo de zorg waar zij behoefte aan heeft.

Deze bewezen methode, waarbij we het Continuous Learning 3C-model leidend houden kan uit meerdere fases bestaan. We kijken waar de behoefte zit en komen samen met onze L&D consultant tot een aanpak op maat.

Ontbreekt er een duidelijke visie wat betreft leercultuur? Dan leggen we daar de focus op en adviseren we hoe jij als organisatie dit kan omzetten naar een kracht en kernwaarde binnen je organisatie.

Te weinig commitment vanuit het personeel of management? Ook daarover geven wij advies en komen we met een concreet plan om het commitment op het gebied van continue kennisontwikkeling binnen de gehele organisatie op voldoende niveau te krijgen.

Communicatieplan

Dit is ook de fase waarin we een communicatieplan opstellen. Dit is een allesomvattend plan waarin we het volgende vastleggen:

 • Communicatiemomenten met directie
 • Communicatiemomenten met medewerkers / managers
 • Onboarding mailseries
 • Evaluatiemetingen
 • Rapportages

Stap 3

Inrichten Academy

In deze fase van onze dienstverlening krijg je een Continuous Learning Academy die helemaal is afgestemd op jouw organisatie. Zo krijg je een omgeving die volledig in jullie kleuren is, een eigen logo en naam bevat.

Organisatie en managementstructuur

Maar dat is niet het enige want we richten ook een organisatie- en managementstructuur in. Zo hebben jullie maximale controle en zien managers informatie die alleen van toepassing is op zijn of haar team.

Gewenste leervormen

Samen kijken we ook welke leervormen gewenst zijn. Hebben jullie een organisatie waar met name gebruik wordt gemaakt van e-learning, dan zetten wij onze e-learning bibliotheek voor je klaar. Is er behoefte aan één of twee trainingen per jaar? Dan is losse afname van een online of klassikale training misschien wel interessanter.

Vele voordelen van een academy op maat

 • In je eigen huisstijl
 • Organisatie en managementstructuur
 • Gewenste leervormen
 • Leerpaden gericht op leerdoelen medewerkers
 • Mogelijkheid tot het boeken van trainingen bij opleidingspartners
 • Eigen e-learning uploaden

Stap 4

Continu leren en evalueren

Dit is de stap waar het voor ons écht begint en je profiteert van onze jarenlange ervaring op het gebied van continue kennisontwikkeling. Met onze L&D professionals begeleiden we je op continue basis en blijven we ondersteuning bieden om de gestelde doelen te behalen.

Je krijgt van ons uitgebreide L&D ondersteuning in de vorm van een L&D consultant en coaches. Zij bieden ondersteuning bij het borgen van de continue kennisontwikkeling binnen jullie organisatie.

Naast het feit dat zij strategisch en tactisch met jullie organisatie meedenken bieden zij operationeel ook een enorme meerwaarde. Zo staan zij garant voor:

 • Inhoudelijke advisering leertrajecten
 • Bewaken van afspraken zoals gestelde KPI’s
 • Advies & coaching om motivatie van medewerkers op pijl te houden
 • Optimaliseren gebruik van het Continuous Learning platform

En last, but not least…voeren zij periodieke evaluatiemetingen uit waarin we gericht zoeken naar gezamenlijke verbeteracties.

Door constant met elkaar in contact te zijn, afspraken te maken, te verbeteren en te coachen zijn we samen continu bezig met het borgen van continue kennisontwikkeling binnen je organisatie.

Zie ons als je personal coach om continu te blijven leren!