MyCademy. In vier stappen naar duurzame groei

Hoe zorg je dat je organisatie bij blijft in een wereld die razendsnel verandert? Besef je dat continue kennisontwikkeling een kerncompetentie is van de succesvolle bedrijven van morgen, maar weet je nog niet hoe je dit precies kan vormgeven? Daar helpt MyCademy je graag bij. MyCademy heeft een unieke oplossing ontwikkeld die jou helpt bij je reis naar duurzame groei. In deze blog neemt Patrick Kieviet, oprichter van MyCademy, je mee langs onze visie, werkwijze en oplossing. Ook vertelt hij hoe MyCademy waarde brengt in jouw organisatie.

In vier stappen naar gegarandeerde groei

Wij geloven dat continu leren cruciaal is als je de concurrentie voor wil blijven en als organisatie gegarandeerde groei wil realiseren. Met onze aanpak, die bestaat uit vier duidelijke stappen, zorgen we ervoor dat jouw organisatie optimaal kan profiteren van een cultuur van continue kennisontwikkeling.

Stap 1: Inventariseren

Om succesvol een cultuur van continu leren te creëren, starten we met een grondige inventarisatie. We gaan samen met jou en je team in gesprek om jullie wensen, eisen en dromen op het gebied van kennisontwikkeling door en door te begrijpen. Op basis hiervan stellen we een concreet plan op, dat als leidraad dient voor de reis naar gegarandeerde groei. Daarbij vergeten we natuurlijk niet de overige afdelingen binnen je organisatie mee te nemen.

Stap 2: Implementeren

Tijd is voor elke organisatie van essentieel belang. Daarom beloven we je dat de implementatie van ons Learning Experience Platform snel en soepel verloopt. Binnen twee weken krijgen al je collega’s toegang tot de academy, die natuurlijk helemaal in jullie huisstijl is en in alles rekening houdt met jullie processen. We richten ook jullie organisatie- en managementstructuur in en zorgen dat je toegang hebt tot onze uitgebreide Learning Market Place.

Stap 3: Starten

Na de implementatiefase is je organisatie klaar om te starten met succesvol continu leren. Met een platform in je eigen huisstijl, leerpaden die aansluiten op jullie leerdoelen en toegang tot de beste trainingen voor jullie sector, is groei binnen handbereik. Bovendien bieden we de mogelijkheid om eigen trainingen te integreren. En natuurlijk ontvang je één verzamelfactuur voor alles. Met uitgebreide onboarding voor al je medewerkers kun je zonder zorgen beginnen aan de reis die continu leren heet.

Stap 4: Leren en evalueren

Een leercultuur is nooit af, en daarom biedt ons eigen Learning & Development Team je voortdurende ondersteuning. Als verlengstuk van jouw HR-afdeling voorzien we je van inhoudelijk advies bij leertrajecten, coaching voor adoptie en tips voor optimaal gebruik van het platform. Samen met jou en je collega’s bewaken we de door jou gestelde KPI’s en zorgen we ervoor dat elke uitgegeven euro de moeite waard is.

Meer weten?

Benieuwd hoe MyCademy jouw organisatie kan begeleiden op de reis naar gegarandeerde groei en succesvol continu leren? Laten we samenwerken en ontdekken hoe ons Learning Experience Platform en onze gestructureerde aanpak jouw organisatie kunnen transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar duurzame groei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen