Haal meer uit MyCademy door het maken van je eigen leerpad!

Wil jij ook meer halen uit MyCademy? Vanaf heden is het mogelijk om je persoonlijke leerpaden aan te maken. In deze blog vertel ik je wat de mogelijkheden zijn.   


Waarom een leerpad?

Over de afgelopen maanden hebben meerdere studenten aangegeven dat ze vaak cursussen, boeken en video’s over hetzelfde onderwerp volgen. Om dit proces van leren makkelijker te maken introduceren wij leerpaden. Dit is een functionaliteit waarmee jij meerdere cursussen, boeken en video’s bij elkaar kan bundelen. Met deze functionaliteit kun je makkelijk bijhouden waar je mee bezig bent en wat je uiteindelijk wil bereiken.
Door handige hulpmiddelen zoals een tool voor het berekenen van de optimale einddatum van je leerpad, weet je zeker dat je de kennis die je wil leren op een specifieke datum bezit. Door ons uitgebreide voortgangsbewaking weet je daarnaast precies of je nog op schema ligt of dat je wellicht achter loopt.


Functionaliteiten

Om een goed overzicht te geven wat allemaal bij deze update beschikbaar is, volgt hier een korte opsomming:

  • De mogelijkheid om een leerpad te maken
  • Dashboard tegel met je huidige leerpad
  • Voortgangsbewaking bij leerpaden
  • Het delen van leerpaden met de community van MyCademy

Voor cursisten

Om jou te helpen bij Continuous learning, is het handig om een leerpad aan te maken met de cursussen, boeken en video’s die jij wil volgen, om zo duidelijk te krijgen hoe lang het zal duren om alle kennis te vergaren die je nodig zult hebben. Door het maken van een leerpad, krijg je nuttige informatie over het verloop van je leertraject. Hierdoor kun jij je volledig focussen op wat belangrijk is: leren!

Mocht je het leuk vinden om anderen te helpen, kan dit uiteraard ook. De leerpaden zijn volledige geïntegreerd in het MyCademy platform. Hierdoor kunnen ook anderen jouw aangemaakte leerpad volgen. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijk om kennis binnen je team te delen.


Voor managers

Natuurlijk wil je het beste voor je medewerkers en ze helpen bij hun leertraject. Door gebruik te maken van leerpaden kun je makkelijk doelstellingen met je medewerkers vastleggen, om hen zo optimaal te stimuleren om te studeren.

Door duidelijke mijlpalen vast te leggen, kun je concrete afspraken met je medewerkers maken over hun kennisontwikkeling. Ook kun je de voortgang van een leerpad van een cursist makkelijk bekijken, en zien hoe goed hij/zij op weg is.


Starten met leerpaden

Om te starten met leerpaden hoef je alleen in te loggen op MyCademy. Vanuit het dashboard kan je vervolgens naar de “Mijn Cursussen” navigeren, waar je alle functionaliteiten van leerpaden kunt vinden. Hier zul je (indien je deze niet hebt uitgeschakeld) een tour krijgen waarin de functionaliteiten één voor één worden uitgelegd. Indien je deze instructie hebt uitgeschakeld, dan kan je deze onder instellingen weer activeren.

Gerelateerde artikelen