Wat is een LMS (Learning Management System)?

Wat is een LMS (Learning Management System)?

Wat is een LMS?

Lees hieronder de definitie van een LMS

Een LMS is software die ondersteuning biedt bij het faciliteren van leeractiviteiten zoals opleidingen en trainingen. LMS is de afkorting van Learning Management System (of leermanagement systeem in het Nederlands).

 

Tegenwoordig zijn de meeste LMS systemen beschikbaar in de cloud. Hiermee zijn deze LMS platformen als het ware een SaaS oplossing. Een LMS zetten Nederlandse organisaties in om hun medewerkers optimaal te faciliteren in hun kennisontwikkeling en opleidingsbehoefte.

 

Een LMS biedt in veel gevallen hulp bij:

  • Aanbieden van e-learning
  • Voortgang van kennisontwikkeling monitoren
  • Eigen e-learning uploaden
  • Vastleggen van opleidingsplannen
  • Beheren van budgetten
dashboard student 525px min

Een goed LMS van cruciaal belang

Als het om kennisontwikkeling gaat staan veel organisaties voor een enorme uitdaging. Vaak doen zij wel aan kennisontwikkeling, maar is dit versnipperd over diverse platformen.


Verder leert iedereen op zijn of haar eigen manier. Bijvoorbeeld klassikaal, via online trainingen of met micro learnings. Door die verschillende platformen en opleidingsvormen raak je grip en overzicht kwijt over de voortgang van je medewerkers.


Een LMS biedt in deze gevallen uitkomst. Met een LMS heb je een tool die beschikbaar is voor management en medewerkers. Het LMS (learning management systeem) verzamelt alles op één centrale plek als het om kennisontwikkeling gaat.

Wat kost een LMS?

De kosten van een LMS zijn vooral afhankelijk van 2 dingen:

 

Welke eisen stel je aan het LMS systeem?

Dit kunnen eisen zijn op het gebied van LMS functionaliteiten. In hoeverre kun je bijvoorbeeld de voortgang monitoren als een medewerker in 1 jaar een klassikale training heeft gevolgd via een externe aanbieder, een online training via het LMS en verschillende interne kennissessies heeft bijgewoond? Wil je uitgebreide leerpaden kunnen uitstippelen voor medewerkers?

 

Hoeveel medewerkers gaan gebruik maken van het LMS?

Idealiter krijgen alle medewerkers toegang tot het leerplatform. Kennisontwikkeling is immers belangrijk voor alle functies binnen het bedrijf. Kijk hier wat een LMS kost voor jullie bedrijfsomvang.

 

En als we dan toch over getallen praten, wat levert kennisontwikkeling eigenlijk op in euro’s? Die vraag is wellicht zelfs nog belangrijker. Dat het strategische waarde heeft is wel duidelijk, maar hoeveel levert het je eigenlijk op – in keiharde euro’s?

Zo zorg je voor happy medewerkers

In deze whitepaper zoomen we in op de vijf aspecten die bijdragen aan het aantrekken én behouden van talent.

leerpad 525px min

Tenslotte een tip en even reclame maken

Voor ons eigen mooie LMS natuurlijk

Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat alleen het implementeren van een LMS binnen je organisatie niet voldoende is. Je koopt dan tenslotte een leeg systeem. In het vullen van het LMS met nuttige trainingen voor je medewerkers, kwaliteitscontrole, up-to-date houden gaat een hoop tijd zitten. Hierdoor haken organisaties uiteindelijk af en wordt het LMS niet meer gebruikt.

 

Tip: ga op zoek naar (of klik hier, veel makkelijker) een leerplatform dat bestaat uit:

 

Dit laatste houdt in dat wij alles regelen rondom de trainingen en voor flink inkoopvoordeel zorgen. Maar daar lees je hier alles over.

 

Klinkt ingewikkeld? Ons L&D-team loodst jullie langs alle beren en valkuilen!

Ons LMS in actie zien?

Wij zijn natuurlijk enthousiast en vertellen je graag álles over ons LMS en hoe we jullie collega’s laten groeien 😃. Plan snel een korte demo met mijn collega Sjors. Hierin:

bottom arrow img2
form arrow klein