Learning Management Systeem (LMS)

Wat is een LMS?

Lees hieronder de definitie van een LMS

Een LMS is software die lokaal of in de cloud beschikbaar is en ondersteuning biedt bij het faciliteren van leeractiviteiten zoals opleidingen en trainingen. LMS is de afkorting van Learning Management Systeem.

Tegenwoordig zien we steeds meer LMS systemen die beschikbaar zijn in de cloud. Hiermee zijn deze LMS platformen als het ware een SaaS oplossing. Een LMS zetten Nederlandse organisaties in om hun medewerkers optimaal te faciliteren in hun kennisontwikkeling.

Een LMS biedt in veel gevallen hulp bij:

  • Aanbieden van e-learning
  • Voortgang van kennisontwikkeling monitoren
  • Eigen e-learning uploaden
  • Vastleggen van opleidingsplannen
  • Beheren van budgetten

Een goed LMS van cruciaal belang

Als het om kennisontwikkeling gaat staan veel organisaties voor een enorme uitdaging. Vaak doen zij wel aan kennisontwikkeling, maar is dit versnipperd over diverse platformen.

Een LMS biedt in deze gevallen uitkomst. Met een LMS heb je een tool die beschikbaar is voor management en medewerkers. Het LMS (learning management systeem) verzamelt alles op één centrale plek als het om kennisontwikkeling gaat.

MyCademy heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van een LMS die geschikt is voor alle medewerkers binnen een organisatie. Het biedt organisaties de tools en handvatten om kennisontwikkeling écht tot een succes te maken.

Onderscheidend LMS

Het LMS van MyCademy is het meest onderscheidende LMS voor die er te vinden is.

Alles binnen enkele klikken

Werkelijke iedere functionaliteit is binnen enkele klikken bereikbaar. Je maakt gebruik van slimme dashboards, hoogwaardige zoekfunctionaliteit waarmee je door tienduizenden kennisobjecten kunt zoeken.

En zo’n gave zoekfunctionaliteit is nodig, want je zoekt bij ons door:

  • 50.000 e-books & video’s
  • 1000+ online trainingen
  • Klassikale trainingen

Leerpaden

Een van de meest populaire functionaliteiten van het LMS van MyCademy is het gebruik van leerpaden. Hiermee stippel jij of je werkgever een pad uit met een gekoppelde doelstelling. Een handige rekenhulp bepaalt voor jou een doeldatum en je voegt zelf kennisobjecten naar wens toe.

Je kan kiezen uit online trainingen, proefexamens, virtuele labs, klassikale trainingen, YouTube video’s, e-books en micro-learning mogelijkheden.

Community

Gebruikers op het LMS systeem hebben tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan de community of alleen kennis te delen aan collega’s. Hier zijn ook weer slimme tools zoals een vraag & antwoord en een chatfunctionaliteit voor ontwikkeld.

Coaching

Management of leidinggevenden hebben de mogelijkheid om uitgebreide voortgang in te zien om zijn of haar medewerkers op de juiste momenten te coachen.

Eigen content

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om eigen trainingen en/of content binnen het platform aan te bieden. Wanneer je dus een eigen training hebt ontwikkeld binnen je organisatie, dan kan je deze eenvoudig integreren met ons leerplatform.

Eigen look & feel

Om gebruikers van het leerplatform de optimale ervaring te bieden is het mogelijk om de Academy in de eigen huisstijl te krijgen. Zo hebben medewerkers het idee dat ze op een academy van hun eigen werkgever aan het leren zijn.

Blended learning

Ons LMS kan je niet schalen onder de noemer e-learning LMS. Ons platform gaat verder dan dat. Je boekt er je klassikale trainingen, bekijk e-books, start één van onze honderden e-learning modules uit onze Market Place, of je koppelt een interessante Youtube-video. Kortom: bij ons heb je je volledige kennisbehoefte ECHT op één plek.

Eindeloze mogelijkheden

Het LMS systeem van MyCademy biedt nog veel meer mogelijkheden. De échte meerwaarde van MyCademy zit hem zelfs in de begeleiding. Wij zorgen ervoor dat het LMS volledig wordt gedragen binnen de organisatie.

Wij geloven niet dat het inkopen van een LMS en deze verspreiden binnen de organisatie voldoende is om het optimale uit de kennisontwikkeling van de medewerkers te halen.

Nieuwsgierig naar onze unieke oplossing?
Meer dan alleen een LMS

Complete toolbox

Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat alleen het implementeren van een LMS binnen je organisatie niet voldoende is. We hebben dit al te vaak fout zien gaan. Voor een paar euro per maand per gebruiker wordt een LMS ingekocht en gaat men vol goede moed van start.

De intenties zijn ongetwijfeld goed, maar effectief is het niet. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers gebruik blijven maken van de het LMS? Via een uitgebreide onboarding en de ondersteuning van ons speciaal opgezette Klant Succes Team zorgen wij er samen met de organisatie voor dat alles uit het LMS gehaald wordt.

Bekijk het LMS van MyCademy