De vijf meest gevraagde features in LMS-systemen. Welke zijn noodzakelijk en waarom?

Een leermanagementsysteem is software die ondersteuning biedt bij het faciliteren van leeractiviteiten. Maar het ene LMS is het andere niet. Wat zijn de vijf meest gevraagde functionaliteiten en waarom zijn ze zo populair?

1 Geïntegreerd aanbod

Een goed leermanagementsysteem is geen lege huls, maar biedt al de nodige content. Of het nu gaat om e-learning-cursussen of klassikale trainingen, als alle opleidingen geïntegreerd zijn in het leerplatform kunnen je medewerkers direct van start zonder dat ze eerst ingewikkelde processen moeten doorlopen bij andere partijen. Bovendien kunnen managers en HR-professionals zo alle trainingen terugvinden in de rapportages en het overzicht behouden.

2 Leerpaden

Een van de voordelen van een slim LMS is dat je de voortgang van de kennisontwikkeling van je medewerkers kunt monitoren. Als een medewerker een klassikale training volgt via een externe aanbieder, een online training via het LMS heeft gedaan en verschillende kennissessies binnen het bedrijf heeft bijgewoond, is het best een klus om de voortgang te monitoren. Een goed LMS moet uitkomst bieden en het eenvoudig maken om uitgebreide leerpaden uit te stippelen voor medewerkers.

3 Eigen content

Een andere veelgevraagde feature is het kunnen uploaden van eigen e-learning-modules en andere content. Hoewel het zelf creëren van content niet onderschat moet worden, is het altijd een pre als een LMS de mogelijkheid biedt. Als je deze leermiddelen dan ook nog eens kunt toevoegen aan de leerpaden van je medewerkers, heb je je hele opleidingsaanbod op één plek bij elkaar.

4 Kennissessies

Een kennissessie is een informele bijeenkomst waar je kennis met elkaar deelt. Om te zorgen dat je medewerkers bijblijven in hun vakgebied kan je ook zelf interne kennissessies organiseren waar medewerkers zich op in kunnen schrijven. Als je deze kennissessies vast kunt leggen in je LMS, inclusief concreet einddoel en stappenplan, kun je deze integreren in de leerpaden en hou je zicht op de kennisontwikkeling van je mensen.

5 Beheren van budgetten

In een goed LMS kun je ook de opleidingsbudgetten instellen. Dat triggert medewerkers hun trainingen en opleidingen af te ronden en om de vastgelegde doelen te behalen. Dat geeft vervolgens hun managers weer houvast voor de evaluatiegesprekken. Zo is het gemakkelijker het maximale te halen uit het opleidingsbudget. Want een opleidingsbudget dat niet wordt opgemaakt, is een onbenut groeipotentieel.

Nieuwsgierigheid gewekt?

Wil je meer weten over het LMS-systeem van MyCademy of heb je vragen over ons kennisaanbod of onze services? We horen het graag!

Gerelateerde artikelen