Zelfgemaakte content versus ingekochte content. Waar moet je op letten?

Als je kiest voor een leerplatform, sta je voor een aantal keuzes. Een daarvan is het soort content. Ga je voor een platform met zelfgemaakte content of kies je een platform met content van derden? Waar moet je op letten?

Zelfgemaakte content

Een leerplatform met zelfgemaakte content, heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat het laagdrempelig is. Zolang het niet over al te ingewikkelde dingen gaat, kun je content prima zelf maken. Een presentatie over stressbestendigheid of een korte blog met bijvoorbeeld zes tips om om te gaan met stress op de werkvloer is zo gemaakt. Maar ook een video waarin je een bepaalde vaardigheid demonstreert of een quiz waarmee je de kennis van mensen meet, is tegenwoordig zo in elkaar gezet. Ook ben je minder afhankelijk van andere partijen als je zelf je content maakt.

Addertje

Toch schuilt er een addertje onder het gras. Want het maken van content voor een leerplatform lijkt misschien eenvoudiger dan het is. Je moet immers eerst een helder leerdoel vaststellen, je moet schrijven of spreken in een taal die jouw publiek aanspreekt, en kies je voor een uitgebreider leertraject, dan moet je content de juiste opbouw en structuur bevatten. Al met al kost het creëren van (goede) content veel tijd en vraagt het om een zekere expertise.

Ingekochte content

Als je kiest voor een leerplatform met ingekochte content, dan zijn de trainingen vaak specialistisch en van hoge kwaliteit. Als het goed is, kun je kiezen uit een enorm brede variatie aan leervormen, en dan doelen we niet alleen op een mix van klassikale trainingen en e-learning, maar ook aan nieuwe leervormen als virtual- en augmented reality, microlearning en natuurlijk gamification. Daarbij zal een aanbieder van een dergelijk leerplatform zorgen dat de juiste content voor jouw organisatie voor handen is, en die zal bij verschillende leveranciers vandaan komen.

Serieuze ambities

Als je écht serieus bent over de toekomst van je organisatie, je concurrentievoordeel en jouw wens om een onweerstaanbare werkgever te zijn, dan moet continue kennisontwikkeling een belangrijk onderdeel van je strategie zijn. En daar hoort een serieus leerplatform bij, dat verder gaat dan het delen van een videootje of een quiz. Natuurlijk kun je kiezen voor een platform waarmee je zelf content kunt maken, maar weet dat het een flinke aanslag gaat zijn, qua tijd en middelen.

Nieuwsgierig?

Wil je ook continu leren op de agenda zetten maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Het MyCademy-platform biedt via de Learning Market Place de keuze uit 4.000+ trainingen zonder dat je afspraken hoeft te maken met alle individuele aanbieders van online trainingen. Wij helpen je graag kennisontwikkeling een nog strategischer rol te geven. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen