Een kijkje in de keuken: hoe leren wij zelf bij MyCademy?

Als aanbieder van een innovatief online opleidings- en kennisdelingsplatform en ‘believer’ in continuous learning, zijn wij natuurlijk een lichtend voorbeeld als het gaat om kennisontwikkeling binnen onze organisatie. Meestal. Geloof me: niets menselijks is ons vreemd. Ook wij worden opgeslokt door de waan van de dag. Arjan de Knegt vertelt uit eigen ervaring hoe je het jezelf makkelijker maakt.

Gebrek aan tijd

We herkennen de worsteling waar veel organisaties mee kampen. Ook bij ons is het een strijd om alles voor elkaar te krijgen binnen de tijd die ons gegeven is. Zeker vandaag de dag, waarin heel veel mensen thuiswerken, is de dag voorbij voor je het doorhebt. Een moment vinden om even tijd te besteden aan kennisontwikkeling is moeilijk. We know.

Fan van onze eigen tips

We schrijven regelmatig blogs en daarin geven we onze lezers tips. Maar zelf zijn we ook groot fan van onze eigen tips. We delen ze ook binnen onze organisatie, zodat iedereen er z’n voordeel mee kan doen. Zo hebben we veel geleerd van de blog over microlearning. Het is immers makkelijker zo nu en dan een paar minuutjes vrij te maken om iets tot je te nemen, dan meteen een uur – of langer! – in de boeken te duiken. Zelf had ik veel aan de blog met tips om je kennis op peil te houden in coronatijd. Daarin hebben we het over microlearning, maar ook over doelen stellen – ‘Where focus goes, energy flows’ – en leerpaden uitstippelen.

Achter de virtuele broek zitten

Toen ik bij MyCademy begon in maart 2020, heb ik dan ook direct een aantal leerpaden in ons LMS aangemaakt. Het voordeel van zo’n slim platform is dat het je ook zo nu en dan achter de virtuele broek aanzit. Soms krijg je even een zetje in de vorm van een reminder: Hoi Arjan, je hebt al een week niets nieuws geleerd! Ik ben op dit moment bezig met verschillende Google-trainingen. Die zitten ook in ons platform. Daar hangt ook een deadline aan en het systeem houdt die deadline voor je in de gaten. In het dashboard kan ik zelf precies mijn voortgang kan zien en tussendoor krijg ik steeds berichtjes die precies bij mijn situatie passen. Dat stimuleert me om weer even een module, of een deel ervan, op te pakken. Die modules bevatten praktische oefeningen met echte voorbeelden waarmee je kennis kunt omzetten in actie. Je hoeft niet meteen heel lang te leren om een stap vooruit te maken. En het feit dat de trainingen zo praktisch zijn, en ik er direct mee aan de slag kan, helpt ook. Zo blijft de kennis beter hangen.

Meer weten?

Meer weten over het maken van leerpaden en andere slimme features van het MyCademy leerplatform? Hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een nog strategischere rol gaat innemen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen