Wat is Blended Learning?

Blended Learning is anno 2024 nog altijd enorm in opkomst. Of althans, de term komt steeds vaker voorbij.

Maar wat is Blended learning nu eigenlijk? Op het internet zijn verschillende definities te vinden.

In dit artikel zetten we uiteen wat Blended Learning is, voor wie dit is bedoeld en hoe je hierop grip houdt.

Blended Learning betekenis

Blended Learning is de Engelse benaming voor gemixt leren. En meer dan dat is het ook eigenlijk niet. Met Blended Learning mix je verschillende leervormen tot één leervorm die we dan een Blended Learning oplossing noemen.

Deze blended learning definitie dekt goed de lading:

“Blended Learning is een mix van verschillende leervormen, zoals klassikale training en e-learning die we overkoepelend de term Blended Learning noemen.”

Uiteraard bestaat Blended Learning uit meer dan alleen klassikale training of e-learning modules. Denk maar eens aan welke vormen van leren er allemaal zijn. Webinars, whitepapers, YouTube-filmpjes, kennisbijeenkomsten, één op één coaching sessies, alles waar je kennis op doet kan verweven worden in een Blended Learning oplossing.

Voor wie is Blended Learning?

We kunnen deze vraag eigenlijk net zo goed omdraaien, want voor wie zal Blended Learning eigenlijk niet geschikt zijn? Dat is het mooie van deze vorm van leren. Jij, je werkgever of je opleidingsinstutuut kan een ideale mix maken van leervormen die voor jou goed werken.

Want zeg nou zelf…

Dat de één een online training een prettige manier van leren vindt, dan hoeft dat voor jou nog niet het geval te zijn. Misschien ga jij wel liever naar een klassikale training en doe je de zelfstudie liever via een boek (of e-book).

Dat is het grote voordeel van Blended Learning: je kan een pakket samenstellen die voor jou of je organisatie het beste werkt. Want voor organisaties heeft Blended Learning ook vele voordelen. Focus je niet meer op één type leervorm, maar maak een ideale mix die past voor jouw mensen, binnen het budget en bij jullie doelstellingen.

Zijn je mensen veel buiten de deur? Dan loont het om je medewerkers misschien één keer per maand bij elkaar te brengen en de overige studie-uren te gebruiken voor online trainingen (e-learning). Zo combineer je één kennissessie per maand en de continue mogelijkheid om online trainingen te volgen tot één pakketje, tot één mix: een Blended Learning traject.

banner whitepaper trends

Het moeilijkste: monitoring

Wat vaak vergeten wordt, of misschien wel onderschat is het grip houden en monitoren van al die verschillende leervormen. Want hoe ga je als werkgever of manager om met iemand die diverse vormen van leren gebruikt?

Voor één, twee of drie personen is dit misschien nog wel op te brengen. Maar wat als je een team hebt van 20, of 50 of misschien wel 100 medewerkers die allemaal hun eigen manier van leren hebben?

Deze leervormen gebeuren allemaal op verschillende plekken en zijn niet op één plek te monitoren toch? Want ga jij controleren of een Youtube video is bekeken? En die klassikale training in combinatie met e-learning? De klassikale training wordt vaak afgenomen bij een klassikale opleider, terwijl de online training wordt gedaan bij een e-learning specialist.

Toch is hier een oplossing voor, en daar komt MyCademy om de hoek kijken.

MyCademy en Blended Learning

Hoe gaaf is het als je alle leermiddelen op één plek hebt? En hebben we het over écht alles he? Een rijtje uit onze blended learning tools:

  • Alles boeken op één plek (klassikaal & e-learning), bij de opleider die jij wilt
  • Vanuit ons LMS track je alle voortgang van iedere cursist van iedere vorm van leren
  • Leerpaden: stel een mix van leermiddelen samen en verpak dit in één leerpad met een eindoel (hé, Blendend Learning!)
  • Doorzoek de enorme (ja echt enorme!) leerbibliotheek met tienduizenden vormen van trainingen.
  • Klassikale trainingen, online trainingen, micro learnings, virtuele labs, proefexamens, youtube video’s, leerpaden, vragen (en antwoorden) je kan het allemaal vinden via onze ultrasnelle zoekfunctionaliteit

Blended Learning is de toekomst

Hopelijk hebben we je hierboven veel voorbeelden van blended learning gegeven. Je merkt misschien al dat de mogelijkheden eindeloos zijn, maar dat daar ook gevaar in schuilt. Zorg voor focus, een doel en grip. Dan kan je van blended learning echt een succes maken en zorg je ervoor dat jij of je bedrijf het er niet ‘even bij doet’.

Ben jij ook van plan om Blended Learning in te gaan zetten en zoek je daarin advies of een oplossing? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen