Zo win je generatie Z voor je in 2024

Mensen van Generatie Z zijn geboren tussen 1996 en 2015. Het is de nieuwste generatie die toetreedt op de arbeidsmarkt. Wat zijn algemene trends die kenmerkend zijn voor deze generatie en hoe kun je daar als werkgever in het nieuwe jaar op inspelen?

1. Zorg dat je technologie up-to-date is

Mensen van Generatie Z zijn opgegroeid met technologie en hebben daardoor vaak uitstekende digitale vaardigheden. Zorg dus dat de technologie die je gebruik up-to-date is. Ook het aanbieden van trainingen die inspelen op die digitale vaardigheden worden vaak erg gewaardeerd

2. Belangstelling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gen Z is geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen en willen graag werken voor bedrijven die zich inzetten voor goede doelen en duurzaamheid en op die manier helpen een betere wereld te creëren. Als werkgever kun je daarop inspelen door te werken aan het verminderen van je milieu-impact of door een deel van je winst te doneren aan een goed doel. Zo speel je meteen in op de behoefte van mensen in het algemeen – dus ook van mensen die uit een andere generatie komen – aan zinvol werk.

3. Flexibiliteit

Mensen van Generatie Z zijn gewend aan flexibiliteit in hun persoonlijke leven en verwachten dat ook op het werk. Ze zijn vaak op zoek naar werk dat hen de mogelijkheid biedt om op hun eigen tijd en op hun eigen manier te werken. Als werkgever kun je daarop inspelen door bijvoorbeeld thuiswerken toe te staan of flexibele werktijden aan te bieden. Dit helpt Gen Z een betere balans te vinden tussen werk en privé en leidt tot betere prestaties op het werk.

4. Persoonlijke ontwikkeling

Mensen van Generatie Z zijn vaak geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en willen graag leren en groeien in hun werk. Als werkgever kun je daarop inspelen door trainingen en opleidingsmogelijkheden aan te bieden. Ook door ruimte te geven om nieuwe dingen te proberen en te experimenteren, kunnen je medewerkers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden opdoen. Je kunt ook bijdragen aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van je medewerkers door regelmatig te communiceren met je individuele medewerkers en met je team als geheel en feedback te geven op hun prestaties.

Benieuwd hoe jij de war on talent wint?

Wil je weten hoe jij de war on talent wint, bij Gen Z, maar ook bij andere generaties? Download dan ons whitepaper ‘Zo zorg je voor happy medewerkers’. Eens verder praten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen