Carrière maken? Hoe meer je leert, hoe hoger je vliegt!

Leren zorgt ervoor dat je je krachtig voelt, zo schreven wij in een eerdere blog. Maar er is nog een belangrijk aspect dat zorgt dat leren bijdraagt aan een gelukkig leven: het zorgt dat je carrière voortvarender verloopt. Of dat nu je huidige carrière is of een totaal nieuwe loopbaan, dat maakt niet uit. Hoe meer je leert, hoe hoger je vliegt…

Carrièrevoordelen

De pandemie heeft veel mensen aan het denken gezet over hun loopbaan. Het was het uitgelezen moment voor ofwel een carrièreswitch of voor een andere prioritering van werk. Leren kan een weg zijn naar iets nieuws. Het opent nieuwe deuren en geeft je vertrouwen in de toekomst. Dat is een bron van geluk. Bovendien werpt de ontwikkeling van je talenten z’n vruchten af in de vorm van promoties en beloningen. Organisaties worden heel gelukkig van medewerkers die voortdurend leren en groeien. Uit een onderzoek van de Lumina Foundation bleek dat medewerkers die gebruik maakten van educatieve vergoedingsprogramma’s een loonstijging zagen van 43 procent.

Besluitvorming

Leren helpt je ook om betere beslissingen te nemen, zo blijkt uit een onderzoek van de Cornell University. Dat draagt op z’n beurt ook weer bij aan het succes van je carrière. Betere keuzes blijken vaak positieve financiële gevolgen te hebben, zelfs tot vier jaar na de opleiding.

In de praktijk

Reden te over om eens goed na te denken over je carrière dus. Bedenk wat je graag doet, en ga op zoek naar functies die daarbij aansluiten. Maak gebruik van leerprogramma’s, certificeringen of trainingsmogelijkheden die je de vaardigheden bieden om je passies na te jagen of die je helpen je bestaande talenten toe te passen.

Learning mindset

Elke organisatie wil happy medewerkers, toch? Een learning mindset draagt daaraan bij. Gewoon, omdat dat fijn is voor je medewerkers, maar ook omdat het dé manier is om als organisatie je concurrentievermogen te behouden, snel te kunnen schakelen en mee te bewegen met veranderingen. Daarom zoomen we in de komende drie blogs in op bovengenoemde geluksaspecten van leren.

Nieuwsgierig?

Een learning mindset – en daarmee een growth mindset – is geen kwestie van één keer opschrijven en het is geregeld. Volgens de L&D Monitor maakt slechts een derde van de organisaties meer dan 75 procent van het L&D-budget op. Leren en ontwikkelen staat bij 81 procent van de beoordelingsgesprekken standaard op de agenda, maar dat wordt lang niet altijd vertaald naar een concreet leerplan. Werk aan de winkel dus. Heb je hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een meer strategische rol gaat innemen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen