De absolute noodzaak van Continu Leren

De digitale, technologische ontwikkelingen in de wereld zijn niet te stoppen en trekken razendsnel voorbij. Dit is weliswaar een prachtige ontwikkeling, vanuit het perspectief van kennisontwikkeling echter ook een lastige.

De ontwikkelingen zijn namelijk amper nog bij te houden.

Dit betekent ook dat een diploma of certificaat al snel aan waarde verliest en eigenlijk niet meer dan een succesvolle momentopname is geweest. Want al tijdens de afronding van een studie of opleiding is in negen van de tien gevallen sprake van opgedane kennis die alweer (sterk) verouderd is. Bovendien vragen organisaties zich hardop af wat nog de toegevoegde waarde van de conventionele opleidingen en bijscholingen zijn.

Wat voegt de opgedane maar inmiddels alweer achterhaalde kennis eigenlijk toe aan de organisatie?

Kiezen voor het leren als continu proces

Of je hier als organisatie hier iets aan kunt doen?

Natuurlijk, door te kiezen voor het proces dat continu leren heet.

Deze manier van kennisvergaring biedt met name medewerkers op het gebied van IT voortdurend en elke dag opnieuw extra kennis en kunde en stelt ze in staat hun vaardigheden voortdurend te ontwikkelen.

In de IT wereld is het van essentieel belang om bij te blijven.

Maar het kan nog veel beter…

Je doet er namelijk nog veel beter aan om een voorsprong te nemen op de concurrentie die juist in deze branche hevig is.

Continu nieuwe kennis opdoen past in een wereld waar innoveren niet langer bijzonder maar vooral heel erg noodzakelijk is.

Op de wind van gisteren kun je vandaag niet zeilen en dus zal elke organisatie vaardigheden moeten ontwikkelen en interessante procesmatige, technische en online mogelijkheden moeten vinden en bieden om het proces van constant leren onderdeel van het DNA van het bedrijf te laten worden.

Wel de overtuiging, niet de instrumenten

IT-medewerkers zien ondertussen zelf ook in dat kennisontwikkeling in de IT een continu proces moet zijn en zich niet langer laat verpakken in al voor de start gedateerde scholingen en cursussen.

Hoewel het merendeel van de IT-medewerkers dus voor het proces van continue kennisvergaring is, heeft slechts iets meer dan vijf procent ook daadwerkelijk de faciliteiten om continu aan kennis te winnen en de vaardigheden te verbeteren.

Ondertussen heeft onderzoek (lees hier het Whitepaper) uitgewezen dat het proces van continu leren ook voor de organisatie heel veel kan betekenen.

Wat te denken van tien procent meer omzet en een stijging van de productiviteit van de medewerkers met een kleine veertig procent?

Met deze cijfers krijgt het continu opdoen van kennis ongetwijfeld ook support vanuit de leiding van een bedrijf, die immers best bereid is te investeren in haar personeel, maar daar zelf ook aantoonbaar van wil profiteren.

Met andere woorden:

Wat levert al die extra kennis en kunde de organisatie op?

Met de genoemde cijfers zullen ook de criticasters van opleidingen en continu leren ongetwijfeld ook ‘om’ zijn.

Vergroting van het verandervermogen

Het proces van continu kennis opdoen betekent – bewezen- ook een behoorlijke stijging van de klant- en medewerkerstevredenheid en vergroot het zogenaamde verandervermogen.

Dit verandervermogen is essentieel voor elk bedrijf dat toekomstbestendig wil zijn en dat ook wil blijven. W

at de leiding binnen elke organisatie zeker ook aan zal staan is het feit dat de kosten dalen omdat de processen behoorlijk efficiënter en vooral heel veel goedkoper kunnen worden uitgevoerd.

Belangrijk: de kans dat werknemers om kunnen gaan met uitdagingen die de IT branche en de organisatie in de toekomst zal bieden, zal met bijna zestig procent toenemen.

Continu leren als onderdeel van dagelijkse routine

Elke HR-afdeling van elke organisatie zou door de recente onderzoeken eindelijk ook overtuigd moeten zijn van het feit dat elke dag opnieuw bij de dagelijkse routine van werknemers zou moeten behoren.

Het moet iets vanzelfsprekends worden, een continu proces. Een continu proces van leren. Niet uit luxe, maar simpelweg omdat dit bittere noodzaak is in een wereld die continu verandert.

MyCademy helpt

Wij durven te beloven dat wij voor organisaties de partner zijn om continu leren tot een succes te maken. Wil je graag meer informatie over het belang van continu leren? Of misschien benieuwd hoe je directie kunt overtuigen van het belang hiervan?

Vraag geheel vrijblijvend een oriënterend gesprek aan.

Kost niks, levert heel veel op!

Gerelateerde artikelen