Een leerplatform? Zo krijg je je medewerkers aan de slag

Een leerplatform aanschaffen is één ding, maar hoe ga je vervolgens zorgen voor een snelle en hoge adoptie? Want veranderingen zorgen voor weerstand en als je iets niet nodig hebt bij de ontwikkeling van je mensen, is het weerstand. Zo lukt het wel.


Je mensen zijn je kapitaal

Door leren hoog op je strategische agenda te zetten, blijf je als organisatie relevant. Wij zijn fan van Peter Senge, Amerikaans wetenschapper op het gebied van kennismanagement en directeur van het Center for Organizational Learning. Hij zegt hierover: ‘Op de lange termijn is je enige duurzame bron van concurrentievoordeel het vermogen van je organisatie om sneller te leren dan de concurrentie.’ Door continu leren te stimuleren verbeteren je de prestaties en kun je flexibeler met veranderingen om gaan. Dat dat broodnodig is, daar zijn we met z’n allen na twee coronajaren wel van overtuigd. Bovendien ontwikkel je zo niet alleen je menselijk kapitaal, je boeit en bindt ze ook. Op die manier blijf je je concurrentie voor.


Goede onboardingprocedure

Als je een leerplatform aanschaft, heb je kans dat je medewerkers weerstand voelen. Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren. Kies daarom voor een vlotte implementatie. Geen maandenlang gedoe, maar gewoon direct aan de slag. Een goede onboardingprocedure met een heldere uitleg en slimme tips helpen daarbij.


Gebruiksvriendelijkheid voorop

Een modern leerplatform heeft een gebruiksvriendelijke interface, geeft inzicht in wat het leeraanbod is en stimuleert je medewerkers om te – blijven – leren. Let bij de selectie ook op wat de leverancier biedt. Een goede leverancier is geen veredelde klantenservice, maar heeft een team dat jou succesvol helpt te zijn op het vlak van learning en development. Je krijgt er als het ware een verlengstuk van jouw HR-afdeling bij. Advies over het adoptietraject van continu leren en ontwikkelen binnen de organisatie hoort daarbij. Als je als HR-professional al je vragen over de online leeromgeving zoals die draait binnen jouw organisatie kwijt kunt bij je leverancier, zorgt dat voor heel wat minder kopzorgen. Dan kun jij je energie weer stoppen in je medewerkers.

banner whitepaper tips leerplatform

Meer weten?

Benieuwd waar je nog meer aan moet denken als je aan de slag wil met een leerplatform? Download onze handige checklist met 11 zaken om over na te denken als je wil beginnen met een leerplatform. Eens verder praten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen