Flexibele organisatie? Sorteer nu voor op de toekomst!

Een toekomstbestendige organisatie is flexibel. We hebben de afgelopen jaren, meer dan ooit tevoren, gezien hoe wendbare organisaties makkelijker kunnen inspelen op veranderingen. Snel kunnen schakelen is belangrijker dan ooit als je je concurrentievermogen wil behouden. Een slim leerplatform hoort daarbij.

Leren als onderdeel van bedrijfscultuur

Binnen een organisatie met een learning mindset is leren een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur. Kennis kan vrij bewegen en is on demand beschikbaar: anytime en anywhere en afgestemd op de persoonlijke behoeften en doelen. Op die manier ontstaat extra ruimte voor ontwikkeling, zonder per se te weten of de organisatie er uiteindelijk iets mee kan. Om te zorgen dat je de juiste kennis op de juiste plek binnen de organisatie hebt, moet je steeds weer de kenniswaardeketen doorlopen. Alleen zo weet je wie je waar kunt inzetten om optimaal gebruik te maken van de kennis die er is.

Concurrentievermogen

Peter Senge, Amerikaans wetenschapper op het gebied van kennismanagement en organisatiekunde, verwoordt het prachtig: ‘Op de lange termijn is het enige duurzame concurrentievoordeel dat je als organisatie hebt, het vermogen om sneller te leren dan de concurrentie’. Door te kiezen voor een slim leerplatform sorteren organisaties voor op de toekomst en behouden ze hun concurrentievermogen. Zo kunnen ze snel schakelen en meeveranderen als dat nodig is. Die flexibiliteit creëert de ruimte voor brede ontwikkeling van mensen en organisaties, ook buiten de gebaande paden. Want juist daar ligt de bron voor innovatie.

Klaar voor de toekomst

Veel organisaties bevinden zich op een kantelpunt. Dit is het moment om goed na te denken over de inrichting van de leerprocessen die klaar zijn voor de toekomst. Benieuwd wat kennisontwikkeling voor jouw organisatie oplevert? MyCademy gaat graag het gesprek aan.


Meer weten?

Een echt waardevol platform biedt de mogelijkheid om leerpaden aan te bieden, maar faciliteert ook kennissessies, rapportages en voortgangsinformatie. Trainingen kunnen worden aangeboden in elke gewenste leervorm: van digitaal tot klassikaal, van in-house sessies tot e-books en van microlearning tot luisterboek. Wil je weten waar je nog meer aan moet denken als je aan de slag wil met een leerplatform? Download onze handige checklist met 11 zaken om over na te denken als je wil beginnen met een leerplatform. Eens verder praten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen