Een leerplatform? Hoeveel doe je zelf?

Elke online omgeving moet onderhouden worden, dat geldt ook voor een leerplatform. Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar je kunt ook kiezen voor een leverancier die jou een aantal taken uit handen neemt. Zo hoef je niemand binnen je eigen organisatie extra te belasten. In deze blog lopen we langs de taken die je eventueel kunt uitbesteden.

1. Continu leren op de strategische agenda zetten

Als je als organisatie relevant wil blijven, ontkom je er niet aan om continu leren hoog op de strategische agenda te zetten. Peter Senge, Amerikaans wetenschapper over kennismanagement en directeur van het Center for Organizational Learning, zegt het als volgt: ‘Op de lange termijn is je enige duurzame bron van concurrentievoordeel het vermogen van je organisatie om sneller te leren dan de concurrentie.’ Maar het maken van een strak opleidingsplan kost tijd, veel tijd. Een goede partner adviseert bij ontwikkeltrajecten – op organisatieniveau, maar ook op individueel niveau – en kan je helpen kennisontwikkeling een nog strategischer rol te geven.

2. Bijhouden van trends

De wereld verandert continu, ook de wereld van leren en ontwikkelen. Een partner die de hele dag niets anders doet dan bezig zijn met leren, is ook als eerste op de hoogte van trends op het gebied van leren en ontwikkelen die relevant zijn voor jouw organisatie.

3. Ondersteunen bij praktische zaken

Een goede partner kan je ondersteunen bij allerhande praktische zaken rondom leren en ontwikkelen, zoals het organiseren van incompany-trainingen.

4. Advies

Een partner kan niet alleen adviseren over het adoptietraject van continu leren en ontwikkelen binnen de organisatie, maar bijvoorbeeld ook over hoe je een leerplatform kan inzetten bij evaluatiegesprekken.

5. Motiveren

Een partner kan ook helpen je medewerkers te motiveren om aan de slag te gaan met (continu) leren en ontwikkelen. Zo moeten ze weten waarom het belangrijk is om te blijven leren en de ruimte krijgen om hun eigen verantwoordelijkheid te pakken en initiatief te nemen. Met een toegankelijk en laagdrempelig leerplatform wordt het voor je medewerkers makkelijker zelf de regie op hun eigen leren te pakken, het materiaal te gaan ontdekken en te zoeken naar wat hen gaat helpen hun leerdoelen te bereiken.

banner whitepaper tips leerplatform

Meer weten?

Benieuwd waar je nog meer aan moet denken als je aan de slag wil met een leerplatform? Download onze handige checklist met 11 zaken om over na te denken als je wil beginnen met een leerplatform. Eens verder praten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen