Hoe zorg je dat je medewerkers toekomstbestendig blijven met AI

De opkomst van AI (artificiële intelligentie) is al een tijdje bezig, maar de laatste tijd lijkt deze ontwikkeling ook steeds meer taken van mensen over te nemen. Denk bijvoorbeeld aan technologieën zoals ChatGPT voor het schrijven van teksten of Mid Journey voor het maken en bewerken van afbeeldingen. 

Als bedrijf is het van belang om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en het hele bedrijf hierin te ontwikkelen. Wanneer je dit niet doet, wordt de kans groter dat je achter loopt (of gaat lopen) op je concurrentie en je minder efficiënt werkt. 

Je organisatie klaarstomen voor de toekomst met AI

Wij van MyCademy begrijpen dat je misschien wel wat vraagtekens hebt bij de uitvoering hiervan. Want, hoe zorg je dan dat jijzelf en je medewerkers toekomstbestendig blijven met de ontwikkelingen van AI. 

Daarom schreven wij in dit artikel een aantal tips op om je hele organisatie klaar te stomen voor de toekomst mét kunstmatige intelligentie (AI). 

Organiseer workshops en trainingen voor je medewerkers

Omdat AI al enige tijd bestaat en het waarschijnlijk ook blijft bestaan en blijft ontwikkelen, zijn er al talloze workshops en trainingen. Deze verschillen in welke AI (hulp)middelen en bestaan tot hoe je ze gebruikt in het dagelijkse leven. 

Er zijn meerdere aanbieders die speciale zakelijke AI trainingen verzorgen. Wij raden je aan hier gebruik van te maken en wellicht zelfs meerdere workshops te doen. Denk hier goed over na en kijk wat er past bij je organisatie. 

Een andere optie is natuurlijk om groepen te maken, zeker wanneer je een groot bedrijf hebt. Maak bijvoorbeeld groepen per afdeling en ga na of zij verschillende trainingen nodig hebben, of juist dezelfde. Er zijn talloze trainingen en talloze combinaties mogelijk. 

Wijs een of meerdere medewerkers als AI-trendwatcher aan

In grote organisaties is het vaak handig om een team van medewerkers op te stellen die zich wat meer bezighouden met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Een soort AI-trendwatcher team dus.  

Het is in dit geval aan te raden om bijvoorbeeld product owners van teams of afdelingsleiders deze taak te geven. Zij zijn meestal gewend om dingen over te brengen op hun team en weten wat hiervoor het best werkt. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om deze groep mensen verschillende AI trainingen te laten doen en de meest effectieve workshops door het hele bedrijf door te voeren. Dit bespaart tijd en geld. 

Laat aan je medewerkers zien hoe AI werken makkelijker en leuker maakt

Wanneer je medewerkers hier na een tijdje ook enthousiast over zijn en overtuigd zijn van het gebruik van AI, is het veel makkelijker om ze toekomstbestendig te laten blijven. Ze moeten namelijk wel ook zelf willen, en dat is waar het in veel bedrijven nog weleens spaak loopt. 

Een goede manier om je medewerkers enthousiast en welwillend voor AI te laten maken is door ze te laten zien hoe het hen kan helpen. Bijvoorbeeld door minder tijd kwijt te zijn aan het beantwoorden van onzinnige mails, of door een AI systeem te gebruiken die helpt met het zoeken van leads en kansen in de markt. 

Dit laat je personeel zien dat AI niet alleen maar werk hoeft over te nemen, maar ze ook juist kan helpen om meer overzicht in taken te krijgen (door het automatiseren van mails) of juist meer werkkansen geeft (het genereren van nieuwe leads). 

Laat je medewerkers met elkaar oefenen

Wanneer je medewerkers nieuwe kennis hebben opgedaan op het gebied van kunstmatige intelligentie is het tijd om dit in praktijk te brengen. We zien vaak dat er in deze omschakeling veel vragen ontstaan en dat werknemers dingen vergeten zijn of niet helemaal meer helder voor zich hebben. 

Vaak zijn grote veranderingen, zoals het werken met AI, eng en onzeker. Hierdoor zijn mensen vaak sceptisch en willen zij hier liever niet in meegaan. Door met elkaar te oefenen en hiervoor tijd en ruimte vrij te maken, maak je de overstap makkelijker en voelt het voor je medewerkers geleidelijker aan. 

Door je medewerkers samen te laten oefenen ontstaat er een groepsgevoel en veel samenhorigheid. Wanneer medewerkers elkaar begrijpen en elkaar helpen bij lastige dingen wordt de overstap kleiner en de band tussen teams sterker. Een win-win-situatie als je het ons vraagt. 

Je personeel toekomstbestendig houden met het leerplatform van MyCademy

Bij MyCademy hebben we ook iets handigs om je personeel klaar te stomen voor de toekomst met AI: het MyCademy leerplatform

Op dit platform laat je je personeel verschillende trainingen doen, samen of alleen. Je medewerkers krijgen dagelijks ondersteuning en daardoor hoeven ze nooit lang te wachten om verder te leren en groeien. 

Je deelt het leerplatform op verschillende manieren in. Bijvoorbeeld per afdeling of (scrum)team of zelfs per personeelslid. Je voegt daarnaast zelf verschillende leermiddelen toe aan de loopbanen van je teams en personeelsleden. Zo houdt je altijd een perfect overzicht en blijven je medewerkers toekomstbestendig, zelfs met de ontwikkelingen van AI. 

Beginnen met het integreren van AI op de werkvloer

Nu je weet hoe je zorgt dat je medewerkers toekomstbestendig blijven met AI is het tijd om deze kunstmatige intelligente technieken toe te passen op de werkvloer.

Wij raden je aan om te beginnen met het gebruiken van simpele AI tools zoals Chat GPT. Of plan eens een interactieve en leerzame dag voor je team, waarin ze ervaren wat AI is. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van “gamification” op teambuilding spellen of echte simulaties creëren voor je personeel. 

Er zijn genoeg manieren om AI geleidelijk te laten integreren op de werkvloer zodat je medewerkers toekomstbestendig blijven. Kies de manier die het best past bij je organisatie, werkvormen en werkcultuur. Er zal altijd wel een vorm zijn die goed past en waar je personeel enthousiast van wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen