‘Samen halen we het maximale uit leren en ontwikkelen’

Patrick Bosch werkt al bijna 25 jaar in de ICT-dienstverlening. Elf jaar geleden besloot hij het op zijn eigen manier te gaan doen en richtte BlueDutch op. BlueDutch brengt organisaties en IT-professionals samen. Het onderscheidend vermogen? Betrokkenheid. Bij de klant én bij de eigen professionals. Dat noemen ze Personal IT bij BlueDutch. In deze blog vertelt Patrick Bosch hoe een slim leerplatform als dat van MyCademy daarbij helpt.

Vertrouwen

Ik begon mijn carrière in de IT zo’n 25 jaar geleden, bij een detacherings- en consultancyorganisatie. Daar leerde ik vooral dat IT’ers en commerciële mensen nogal verschillend zijn. Hoe zorg je dan toch voor onderling vertrouwen? Door me open te stellen en de mensen echt te willen begrijpen, is me dat gelukt.

De start van BlueDutch

Die verbinding maken, dat lag me eigenlijk heel goed, dus toen het bedrijf waar ik werkte 15 jaar geleden werd overgenomen en een andere koers ging varen, had ik al snel mijn besluit genomen. Ik ga voor mezelf beginnen. Tien jaar geleden startte ik BlueDutch. Mijn filosofie? IT’ers en bedrijven samenbrengen, waarbij ik het beste uit mijn mensen wil halen. Als mijn mensen het naar de zin hebben, plukken ook klanten daar de vruchten van. Dat noemen we hier PIT: Persoonlijke IT. Of het nu interim-management, projectmanagement, detachering of consultancy is wat we leveren, de rode draad is altijd Personal IT.

Met een glinstering in je ogen kom je niet ver in de wereld van IT

Dat doen we met een team van dertig mensen vol ambities. Door me te richten op het ontplooien van talenten in mensen, zie ik ongelofelijke dingen gebeuren. Als mensen hier beginnen, vraag ik ze: wat wil je later worden als je groot bent? Eerst zijn ze even verbaasd over de vraag, maar dan beginnen ze te praten over hun passie en krijgen ze glinsteringen in de ogen. Maar in de IT-wereld kom je er niet alleen met een glinstering in je ogen. Zonder certificaten ben je nergens. Het juiste certificaat is als het ware je visitekaartje en daar help ik mijn mensen bij. In het begin deed ik dat allemaal zelf. Maar dat is op een gegeven moment niet meer te doen. De een wil dit certificaat, de ander dat certificaat, de een leert het liefst lezend, de ander wil filmpjes en een derde gaat aan op luisterboeken. Om je weg te vinden in die brei van opleidingen, leerdoelen en leervormen, dat is een vak apart. Toen kwam ik in aanraking met MyCademy. Precies op het juiste moment.


‘Ik wil dat mijn mensen hun doelstellingen halen en het team van MyCademy deelt die ambitie.’

Patrick Bosch

Inzicht in voortgang

Het leerplatform van MyCademy geeft me precies wat ik nodig heb. Mijn mensen kunnen leren wat ze willen en hoe ze het willen en ik heb voortdurend inzicht in waar ze mee bezig zijn en wat de voortgang is. Zo kan ik ze adviseren en proactief en op een positieve manier helpen hun doelstellingen te behalen.

Partnership

Ik vind het bedrijf achter het platform misschien nog wel belangrijker dan het platform zelf. Ik wil dat mijn mensen hun doelstellingen halen en het team van MyCademy deelt die ambitie. Als er iets is en ik pleeg één belletje, wordt het direct opgepakt. Ze maken ook het werken met examenvouchers heel eenvoudig. Ik geef aan voor welke persoon er vouchers aangeschaft moeten worden en MyCademy regelt het. Ik krijg een keurig overzicht en kan alle vouchers in één keer betalen. Geen gedoe met een factuur per voucher per persoon, gewoon alles in een keer.

Samen het maximale uit leren en ontwikkelen halen

Ik heb ook regelmatig overleg met mensen van MyCademy. Maandelijks heb ik een meeting met Daphne, mijn eerste aanspreekpunt. Dan bespreken we bijvoorbeeld welke examenvouchers mijn mensen nodig hebben. Daphne is ook heel betrokken. Ze volgt onze LinkedIn-bedrijfspagina en als iemand een diploma of certificaat heeft behaald, reageert ze altijd heel enthousiast. Elk kwartaal en elk half jaar is ook Martine Broekman, Learning & Development-expert van MyCademy, bij onze meetings. Zo halen we echt samen het maximale uit leren en ontwikkelen.

Hall of Fame

We vieren bij BlueDutch elk succes. Ieder diploma en elk certificaat komt aan onze Hall of Fame. Toen ik hier vijf jaar geleden binnenkwam en ik zag die witte muren, zag ik het al helemaal voor me, zo’n Hall of Fame. Inmiddels zijn de muren al flink behangen met mooie certificaten. Dat is motiverend voor mijn mensen: als ze een certificaat hebben gehaald, gaan ze op de foto en post ik dat op LinkedIn en op onze website en er is natuurlijk ook een leuke extra salariscomponent. Maar het is ook leuk als we klanten op bezoek krijgen. Onze muren hebben altijd veel bekijks en daar ben ik trots op. Kennis, dat is ons USP. Anderen zeggen dat ze up-to-date en gecertificeerd personeel hebben, bij ons prijkt het bewijs aan de muren. Met dank aan MyCademy natuurlijk.


logo bluedutch klein

Meer weten?

Benieuwd waar jij aan moet denken als je aan de slag wil met een leerplatform? Download onze handige checklist met 11 zaken om over na te denken als je wil beginnen met een leerplatform. Eens verder praten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen