Verschillende teams, verschillende leerbehoeftes. Hoe deal je daarmee?

Bij de meeste organisaties heeft elke team en elke afdeling weer andere leerbehoeftes. Hoe zorg je dan dat iedereen tot zijn recht komt als het gaat om kennisontwikkeling?

Student centraal

Elk team heeft verschillende leerbehoeftes. In een ideale wereld staat bovendien de student – in dit geval: de medewerker – centraal in zijn of haar ontwikkeling. Ook elk individu heeft een andere leerbehoefte, en ontwikkelt zich in een ander tempo. Dat is de uitdaging van individueel onderwijs; zie al die neuzen maar dezelfde kant op te krijgen. En te houden!

Leerpaden en analytics

Door te werken met een slim leerplatform zorg je dat je grip houdt. Individueel onderwijs is mooi, maar het moet wel een hoger doel dienen. Door met leerpaden te werken, stippel je samen een duidelijk en doelgericht pad uit. Die leerpaden kunnen ingegeven zijn door individuele ontwikkelbehoeften, maar ook gebaseerd zijn op ontwikkelpaden die bij de functie horen of op doelen die de organisatie voor ogen heeft. Op die manier staan trainingen en andere leermiddelen niet meer onoverzichtelijk her en der verspreid, maar staan ze in één handig overzicht. Inclusief de bijbehorende deadlines en rapportages. Dat geeft je als HR-manager of teammanager handvatten voor de periodieke evaluatiegesprekken. Hoe je dat doet, bespreken we in deze blog.

Individuele behoeften, toch één geheel

Met zo’n leerplatform kan elke medewerker in de basis zich ontwikkelen in het tempo en in de richting die hij of zij wenst, maar heb je als (HR-)manager wel overzicht. Vroeger was de wereld een stuk eenvoudiger. Alle salesmanagers gingen gezamenlijk naar training X en alle IT-professionals volgden opleiding Y. Vandaag de dag is de wereld een stuk uitdagender. De moderne medewerker staat graag zelf aan het stuur van de eigen ontwikkeling. Een slim leerplatform helpt daarbij.

Meer weten?

Via onze Learning Market Place bieden wij 9.000+ trainingen aan van meer dan 120 ‘world leading’ aanbieders op het gebied van IT, Techniek, Management, Finance en Persoonlijke vaardigheden. Zo vind je voor iedere leerstijl een geschikte training. Nieuwsgierig wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen