Wie betrek je bij de keuze voor een leerplatform?

In onze vorige blog keken we naar de doelgroep van je leerplatform. Als je dan toch op een leerplatform overstapt, kun je die maar beter zo breed mogelijk inzetten. Maar wie betrek je eigenlijk bij de keuze voor een platform? In onze optiek is dat geen HR-feestje. De ontwikkeling van je medewerkers is van strategische waarde, dus is de keuze voor een leerplatform een gezamenlijke inspanning van HR, het management en IT.

Human Resources

Het HR-team heeft als taak bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Dat brengt nogal wat ‘gedoe’ met zich mee. Je moet bijhouden wie welke training doet, je moet de contracten en afspraken met opleidingsaanbieders regelen, en ook nog eens grip houden op de vorderingen van de medewerkers. Een slim leerplatform maakt dat je niet alleen een serieuze bijdrage levert aan de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers, je maakt ook je eigen leven een stukje makkelijker. Dan moet je wel collega’s van het management en van IT betrekken bij je keuze.

Management

De ontwikkeling van je medewerkers is van strategische waarde voor je bedrijf. Immers, de toekomst is onzeker en een hoge mate van arbeidsmobiliteit betekent flexibiliteit en maakt het makkelijker om met uitdagingen om te gaan of om plotselinge kansen te grijpen. Een leerplatform helpt je daarbij. Dat maakt ook die keuze van strategische waarde. Wil je kennisontwikkeling blijvend onderdeel maken van je strategische doelstellingen – en wie wil dat niet –, dan moet je het management betrekken bij de aanschaf van een leerplatform.

IT-afdeling

Als je iets wil voorkomen, is het dat je leerplatform niet past in de IT-infrastructuur van je organisatie. Om verrassingen te voorkomen, moet je je IT-team bij de keuze betrekken. Vanaf dag 1.

banner whitepaper tips leerplatform

Meer weten?

Waar moet je allemaal aan denken als je aan de slag wil met een leerplatform? Download onze handige checklist  met 11 zaken om over na te denken als je wil beginnen met een leerplatform. Eens verder praten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen