Zo zorg je ervoor dat je opleidingsbudgetten wel op de juiste manier invult

Een opleidingsbudget dat niet wordt opgemaakt, is een kostenpost die lager uitvalt dan begroot. Tegelijkertijd is het een groeipotentieel dat niet benut is. Een leerplatform helpt je de opleidingsbudgetten wel te besteden en zo je organisatie verder te ontwikkelen.

Kortetermijndenken

De meeste bedrijven werken met opleidingsbudgetten. Immers, de ontwikkeling van je medewerkers is van strategische waarde voor je bedrijf, toch? Helaas zien veel managers kennisontwikkeling nog als kostenpost. Een niet opgemaakt opleidingsbudget is een kostenpost die lager uitvalt dan begroot. Bovendien is een medewerker die een opleiding volgt, een deel van zijn productieve uren kwijt. Dat is natuurlijk een typisch geval van kortetermijndenken, want je hebt die opleidingsbudgetten niet voor niets.

Niet benut groeipotentieel

We schreven al eerder een blog over hoe het meten van deze investering je helpt het management mee te krijgen. Maar behalve als gemiste investering, kun je een niet opgemaakt opleidingsbudget ook zien als ontwikkelpotentieel dat niet benut is. Je medewerkers ontwikkelen zich minder hard dan mogelijk was, en daarmee je organisatie ook. Heb je het management eenmaal overtuigd, dan kun je je beter richten op de medewerkers en hen stimuleren hun opleidingsbudgetten op te maken.

No excuses

In een slim leerplatform kun je de opleidingsbudgetten instellen. Zo worden medewerkers door het platform getriggerd om hun trainingen en opleidingen af te maken en om de doelstellingen die zijn vastgelegd in het leerplatform te behalen. Het geeft de managers op hun beurt weer mooie munitie voor de evaluatiegesprekken met hun medewerkers. Zo heeft niemand nog een valide excuus om een opleidingsbudget niet ten volle te benutten.

Nieuwsgierig?

Ook onomstotelijk aantonen hoeveel euro’s kennisontwikkeling oplevert? Download dan hier onze gratis whitepaper ‘Hoeveel harde euro’s levert kennisontwikkeling op?’ Wil je meer weten over het maken van leerpaden en andere slimme features van het MyCademy leerplatform? Of heb je hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een nog strategischere rol gaat innemen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen