Geef nieuwe medewerkers een kickstart door learning-by-doing

Als L&D-verantwoordelijke weet je hoe belangrijk het is om nieuwe medewerkers een goede start te geven. Een goede onboarding zorgt voor een vlotte integratie van de nieuwe medewerker in het team, het geeft ze een welkom gevoel én zorgt ervoor dat ze snel productief zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat die onboarding zo effectief mogelijk is? In deze blog lees je hoe learning-by-doing kan bijdragen aan een vliegende start voor nieuwe medewerkers. 

Learning-by-doing: direct aan de slag

Een belangrijke stap in de onboarding van nieuwe medewerkers is dat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen. Niets is vervelender dan dagen of zelfs weken niks doen omdat je nog niet weet wat er van je verwacht wordt. Door middel van learning-by-doing kunnen nieuwe medewerkers direct aan de slag met het uitvoeren van taken en opdrachten. Zo krijgen ze snel het gevoel dat ze onderdeel zijn van het team en kunnen ze zich sneller ontwikkelen binnen de organisatie. Dat vraagt wel om een aantal basisvoorwaarden: een goede begeleiding, een duidelijke leerpad en heldere verwachtingen.

Goede begeleiding: feedback en coaching

Bij learning-by-doing is goede begeleiding van essentieel belang. Zonder dat voelen mensen zich aan hun lot overgelaten. Als nieuwe medewerkers kunnen rekenen op feedback en coaching kunnen ze zich snel ontwikkelen. Pas dan voelen ze zich veilig. Het is wel belangrijk dat de begeleiding aansluit op de individuele behoeften en mogelijkheden van je medewerker. Door regelmatig te evalueren en te bespreken welke stappen er gezet kunnen worden, zorg je ervoor dat de begeleiding effectief is en bijdraagt aan een vlotte integratie van de nieuwe medewerker in het team.

Een duidelijk leerpad: doelen en ontwikkelpunten

Om learning-by-doing effectief toe te passen is het belangrijk om – in overleg – een duidelijk leerpad uit te stippelen. Nieuwe medewerkers moeten weten wat er van ze verwacht wordt en hoe zij bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Dit zorgt voor duidelijkheid en structuur, waardoor ze zich snel als een vis in het water voelen binnen de organisatie. Besteed ook aandacht aan de ontwikkelpunten van de nieuwe medewerker. Door hier gericht aan te werken, zal de medewerker snel productief zijn. Om ervoor te zorgen dat nieuwe medewerkers zich ook op de lange termijn kunnen ontwikkelen binnen de organisatie is het belangrijk om een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen. Hierin kunnen jullie in overleg doelen en ontwikkelpunten vastleggen, zodat de medewerker gericht kan werken aan de ontwikkeling. Op deze manier zorg je niet alleen voor een vliegende start, maar ook voor een duurzame ontwikkeling van de nieuwe medewerker.

Heldere verwachtingen: duidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden

Bij learning-by-doing is het niet de bedoeling dat je je nieuwe talenten zo maar in het diepe gooit. Het scheppen van heldere verwachtingen is essentieel. Nieuwe medewerkers moeten weten welke taken en verantwoordelijkheden ze hebben en hoe deze zich verhouden tot de rest van het team en de organisatie. Dit zorgt voor duidelijkheid en voorkomt dat nieuwe medewerkers onnodig lang moeten zoeken naar wat er van ze verwacht wordt.

Leerplatform

Het leerplatform van MyCademy helpt bedrijven om hun medewerkers op te leiden en te ontwikkelen op een flexibele en toegankelijke manier. Onze oplossingen zijn ontworpen om leer- en ontwikkelingsprogramma’s te creëren die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie en medewerkers. We bieden een breed scala aan leerervaringen, van klassikale trainingen tot online trainingen en micro-learning, die zijn ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om flexibeler en briljanter te werken.

Meer weten?

Heb je hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een meer strategische rol gaat innemen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen