Hoe overtuig je het management om opleidingsbudgetten op te schroeven?

Kennis is de basis voor innovatie, concurrentie en duurzaamheid. Dat maakt dat continue ontwikkeling een steeds grotere rol speelt, niet alleen in persoonlijke groei, maar ook in het succes van jullie organisatie. Maar hoe overtuig je het management om de opleidingsbudgetten op te schroeven? In deze blog geeft Arjan de Knegt, online marketeer bij MyCademy, je een paar tips.

De noodzaak van voortdurende ontwikkeling

Stilstand is achteruitgang. Dat geldt in de sportschool, in relaties en in je persoonlijke groei, maar zeker ook in het bedrijfsleven. De kennis van je medewerkers up-to-date houden, is geen luxe, maar een noodzaak. Zonder dat kun je je onvoldoende aanpassen aan snelle markt- en technologische veranderingen.

Door je medewerkers groeikansen te bieden, creëer je een dynamische werkomgeving. Dat levert van alles op, zo vertelden we al in deze blog. Van blije en betrokken medewerkers, tot een hogere klanttevredenheid en meer productiviteit tot innovatie, concurrentievoordeel en toekomstbestendigheid.

Een businesscase opstellen: waar begin je?

Het creëren van een businesscase voor opleidingsbudgetten is niet eenvoudig. Investeringen in opleidingen moeten immers tastbare voordelen opleveren. Gevoelsmatig weet iedere professional het wel: investeren in mensen loont, maar hoe toon je dat aan? Gelukkig zijn er de nodige onderzoeken gedaan. Zo zijn de winstmarges van bedrijven met goede opleidingsprogramma’s maar liefst 24 procent hoger dan bedrijven die dat niet hebben.

Een ander onderzoek toont aan dat een extra investering van 680 dollar per werknemer kan leiden tot een 6 procent hoger aandeelhoudersrendement het volgende jaar. Onderzoek door Accenture laat zelfs zien dat het bedrijf elke dollar die het investeert in leren, terugontvangt plus een extra 3,53 dollar. Dat is een ROL – rendement op leren – van 353 procent. Als dat niet aantoont dat leren een strategisch initiatief is, weet ik het niet meer.

Het belang van een leerplatform

Dan rijst de vraag: hoe zorg je dat je het meeste uit je leerinitiatieven haalt, als medewerker én als organisatie? Een slim learning experience platform (LXP) speelt daarbij een grote rol. Het verbetert de leerervaring en vergroot de betrokkenheid van je medewerkers. Daarnaast maakt zo’n platform het leven van jou als HR- of L&D-professional een stuk makkelijker.

Meer weten?

Maak vandaag nog de stap naar efficiënt en flexibel leren met het slimme MyCademy Learning Experience Platform. Meer weten over onze slimme dashboards? Hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een nog strategischere rol gaat innemen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen