Online training vanuit huis

Kennisontwikkeling in crisistijd? Zo komt het niet stil te liggen!

Voor vrijwel alle bedrijven is het momenteel – op z’n zachtst gezegd – een vreemde tijd. Maar juist nu is het belangrijk aandacht te blijven geven aan de kennisontwikkeling van je mensen, zodat je straks meer dan ooit het verschil kunt maken. Maar hoe doe je dat?

Laag pitje

De wereld is op dit moment anders dan de wereld die wij met z’n allen kenden, ook zakelijk gezien. Bij de een loopt de business op dit moment even terug, bij de ander neemt de vraag juist toe. Medewerkers werken zoveel als mogelijk vanuit huis, contacten vinden online plaats en zelfs de vrijdagmiddagborrel is gedigitaliseerd. Het risico dat de kennisontwikkeling binnen je organisatie nu even op een laag pitje komt te staan, is groot.

Thuis werken = thuis leren

Thuis zijn betekent ook thuis leren. En dat kan best weleens lastig zijn, dat begrijpt iedereen. Des te belangrijker om als bedrijf overzicht te hebben over de voortgang van de leerontwikkelingen van je mensen en grip te houden op wat ze doen op het gebied van hun kennisontwikkeling. Een goed leerplatform kan uitkomst bieden.

Tijd en energie

Voor HR-managers en leidinggevenden kan een leerplatform enorm veel tijd en energie schelen. Tijd en energie die je, zeker nu, graag aan iets anders besteedt. Een goed, volwassen leerplatform biedt niet alleen een enorme keuze aan cursussen, trainingen, opleidingen en ondersteunend materiaal als video’s, e-books en luisterboeken, daar hoef je ook nog eens niets voor te doen. Alle afspraken met de aanbieders van online leermiddelen zijn immers al gemaakt.

Ook voor de medewerker zelf is zo’n platform een uitkomst. Zij kunnen zelf in de online catalogus op zoek naar de training of opleiding die aansluit bij hun behoeften en gewenste leervorm: van digitaal tot klassikaal (op dit moment uiteraard op afstand), van e-books tot microlearning.

Bovendien faciliteert een goed platform ook het organiseren van – online – kennissessies. Zo kunnen je mensen ook in tijden van social distance hun kennis met elkaar delen zonder dat jij er omkijken naar hebt.

Wat kost zo'n LMS?

Overzicht en grip

Door vanuit één platform te werken, hou je als HR-manager of leidinggevende eenvoudig overzicht en 100% grip op de vorderingen en leeractiviteiten van je team. Ook als mensen bijvoorbeeld trainingen moeten volgen wegens werktijdverkorting. Zo zie je welke trainingen je mensen volgen, wat hun aantal studie-uren is, wanneer ze voor het laatst zijn ingelogd, wat de individuele voortgang per cursus is en wat de resultaten zijn. Uiteraard kunnen ook medewerkers hun eigen voortgang zien.

 

Makkelijker leren met een LMS

 

Het leven een klein beetje simpeler

Een leerplatform neemt ook een hoop administratie weg en is – als je een goed systeem hebt geselecteerd – simpel te gebruiken. Werknemers kunnen namelijk zelf trainingen zoeken en kiezen in de trainingsdatabase en digitaal ter goedkeuring voorleggen aan hun manager.

Als het leerplatform dan ook nog eens slimme notificaties en behulpzame reminders verstuurt, waardoor je medewerkers gemotiveerd blijven en hun leerdoelen halen, dan is de kans groot dat de kennisontwikkeling binnen je organisatie ook nu gewoon doorgaat.

MyCademy-leerplatform

Het MyCademy-platform biedt via de Learning Market Place de keuze uit 4.000+ trainingen zonder dat je afspraken hoeft te maken met alle individuele aanbieders van online trainingen. Ons leerplatform is zo ingericht dat alles binnen enkele klikken bereikbaar is. Iedere gebruiker krijgt de beschikking over slimme dashboards met uitgebreide informatie over de voortgang – van jezelf of van je team, en met een leerpad stippel je een duidelijk en doelgericht pad naar succes uit.

Nieuwsgierigheid gewekt?

Wil je meer weten over het LMS systeem of heb je vragen over ons kennisaanbod of onze services? We horen het graag!

Neem contact op of vraag een demo aan