Zo zet je je opleidingsbudget wel effectief in

In Nederland zijn er maar liefst 1,7 miljoen volwassenen die een opleiding volgen. De helft daarvan besteedt daar meer dan zeven uur in de week aan. In ruim tachtig procent van de gevallen financiert de werkgever deze opleiding: gemiddeld spenderen bedrijven 949 euro per jaar, per medewerker aan scholing.

Als je nagaat dat een klassikale opleiding van een beetje niveau al snel €2.000 kost, kan het niet anders dan dat dit om heel wat creativiteit van de HR-afdeling vraagt. Want dat je als succesvol bedrijf continu leren omarmt en kennisontwikkeling een strategische keuze is, staat natuurlijk als een paal boven water.

Maar dit opleidingsbudget kun je maar één keer uitgeven.

Een goede opleidingsintermediair brengt je verder

Door met een goede opleidingsintermediair te werken, maak je optimaal gebruik van dat budget. En dat gaat verder dan alleen een leerplatform.

Een ideale opleidingsintermediair is een partner, die je helpt je met het inrichten, optimaliseren en organiseren van je leeromgeving en je ontzorgt bij het vormgeven van de kennisontwikkeling binnen je organisatie. Een belangrijk onderdeel van dit ontzorgen is het uit handen nemen van de inkoop van trainingen.

Zodat jij je weer bezig kunt houden met waar je echt goed in bent.

Minder geld, uitzoekwerk en tijd kwijt

Er zijn ruim driehonderd instellingen in Nederland die wettelijk erkend onderwijs aanbieden. Welke geschikt zijn voor jouw organisatie? Dat is een hele zoektocht.

Als opleidingsintermediair hebben wij met enorm veel klassikale opleiders unieke afspraken gemaakt waar je van kunt profiteren. Dat houdt in dat je gebruik kunt maken van kortingsafspraken en dat de annuleringsvoorwaarden geharmoniseerd zijn.

Bovendien nemen wij het leveranciersmanagement op ons. Dat scheelt geld, een heleboel uitzoekwerk en tijd. Tijd die je als HR-professional prima kunt besteden aan een van je andere vele uitdagingen.

Werk vanuit één platform

Door te kiezen voor één platform voorkom je versnippering. Daardoor hou je overzicht en maak je minder kosten.

Een goed leerplatform biedt je ook arbeidsbesparende hulpmiddelen waardoor zowel jij als je medewerkers efficiënter kunnen werken.

Zo kun je in ons MyCademy Leerplatform bijvoorbeeld ook studieovereenkomsten uploaden, waardoor je ze rechtstreeks mee kunt nemen in het aanvraagproces. Ook geeft het je de mogelijkheid goedkeuringsflows in te richten, zodat het goedkeuren van opleidingsaanvragen eenvoudig en gecontroleerd gebeurt.

En aan het eind van de maand ontvang je één verzamelfactuur. Zo voorkom je versnippering van facturen.

Nieuwsgierig?

Bij MyCademy houden we ons dagelijks bezig met vraagstukken als deze. Als opleidingsintermediair ontzorgen wij al jaren organisaties bij het effectief inzetten van hun opleidingsbudget.

Dat geeft duidelijkheid, structuur, levert direct besparing op opleidingsuitgaven en zorgt er voor dat jij meer uit het opleidingsbudget van je medewerkers haalt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag samen met jou hoe we hoe we het maximale uit jouw leerbudget kunnen halen.

Gerelateerde artikelen