Welke bedrijven hebben baat bij een leerplatform?

Continue kennisontwikkeling is belangrijk voor elke organisatie vandaag de dag. Het helpt je een onweerstaanbare werkgever te worden en maakt het mogelijk in te springen op veranderingen en innovatief te kunnen zijn. Want, om met Peter Senge te spreken: Op de lange termijn is het vermogen van je organisatie om sneller te leren dan de concurrentie het enige duurzame concurrentievoordeel. Een leerplatform helpt daarbij. Maar welke bedrijven hebben precies baat bij zo’n platform?

LMS of LXP

Natuurlijk heeft elke organisatie baat bij een learningmanagementsysteem of een learning experience platform, maar er zijn een aantal situaties waarin het voordeel nog duidelijker is. We noemen er drie.

1. Verschillende leervormen samenbrengen

Een LMS of LXP is heel handig voor het bij elkaar brengen van verschillende leervormen. Wij merken dat veel bedrijven werken met zelfgemaakte content. Dat kan variëren van pdf’jes met procedurebeschrijvingen tot quizes waarmee je de kennis van mensen meet. Zolang het niet over al te ingewikkelde dingen gaat, kun je ook heel goed zelf content maken. Om te voorkomen dat je een brij van kennisbronnen creëert, kun je die zelfgemaakte content samenbrengen op hetzelfde platform als waar het leeraanbod van derden te vinden is.

2. Serieus aan de slag met onboarding

Vandaag de dag verloopt het onboardingproces voor een groot deel online. Hoe voorkom je dan dat nieuwe medewerkers hopeloos verdwalen omdat ze niet weten wat ze moeten doen, hoe ze het moeten doen en bij wie ze terecht kunnen voor vragen? Met een goed LMS of LXP kun je vrij simpel een inwerktraject klaarzetten. Zo kunnen nieuwe collega’s in hun eigen tempo een aantal kennissessies en tutorials doorlopen, in een door jou aangegeven volgorde. Wil je van onboarding serieus werk maken – ook als het niet per se op afstand moet – kun je je voordeel doen met een leerplatform.

3. Certificering onder controle

In sommige sectoren moeten medewerkers bepaalde certificaten halen. Denk maar aan de bouw, de zorg en de financiële sector. Veel leerplatformen hebben een certificeringsmodule die je helpt alle certificeringen in de hand te houden. Zo kunnen je medewerker en jijzelf bijvoorbeeld een automatische melding krijgen als het certificaat van een medewerker gaat verlopen.

banner whitepaper trends

Meer weten?

Via onze Learning Market Place bieden wij 9.000+ trainingen aan van meer dan 120 ‘world leading’ aanbieders op het gebied van IT, Techniek, Management, Finance en Persoonlijke vaardigheden. Zo vind je voor iedere leerstijl een geschikte training. Nieuwsgierig wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen