3 tips om ook nu je kennis op peil te houden

Het is, op z’n zachtst gezegd, een lastige tijd. Een derde van de mensen ervaart extra stress door de coronacrisis. Door het thuiswerken vervaagt de grens tussen privé en werk, mensen maken zich druk over hun gezondheid en over hun financiële situatie, en dan is er ook nog de extra druk doordat veel collega’s afwezig zijn. Niet eenvoudig, noch voor de werkgever als voor de werknemer. In onze vorige blog keken we hoe je als werkgever kunt zorgen dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen. Maar wat kunnen werknemers doen om hun kennis op peil houden, ook nu de wereld er anders uitziet dan ooit?

1 Stel jezelf een doel

Een beroemde uitspraak van Amerikaanse coach, spreker en schrijver Tony Robbins is: ‘Where focus goes, energy flows.’ Daarmee bedoelt hij dat doelen stellen richting geven aan je leven. Het is de eerste stap om het onzichtbare in het zichtbare te veranderen, om een wens concreet te maken en om er acties aan te kunnen verbinden. Een doel helpt je ook om je vooruitgang te meten. Zo weet je waar je staat en wat je nog te doen staat. En tenslotte: het behalen van een doel – ook een leerdoel – voelt als een overwinning. En dat gevoel kunnen we nu meer dan ooit wel even gebruiken.

2 Stippel een leerpad uit

Natuurlijk kun je je doelen opschrijven in een notitieblok of bijhouden in een online app. Maar wanneer je je doel omzet in een leerpad, creëer je een duidelijk en doelgericht pad naar succes. Als je dat uitzet in een goed leerplatform, maak je het jezelf nog makkelijker. Alle leermiddelen staan bij elkaar, inclusief deadlines. Je houdt eenvoudig je voortgang bij en je krijgt reminders en digitale duwtjes in de rug om on track te blijven.

3 Zet microlearning in

De stress van de coronacrisis kan concentratieproblemen veroorzaken, zei neuropsychiater Theo Compernolle onlangs in het NRC. Daarom is het juist nu een goed idee om te leren in kleinere nuggets. Door steeds korte leermomenten in te zetten, is het leren – zeker nu – makkelijker vol te houden en eenvoudiger te combineren met werk en de thuissituatie.

Nieuwsgierig?

Weten hoe je zicht houdt op kennisontwikkeling, ook op afstand? Meer weten over de slimme dashboards van het MyCademy leerplatform? Hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een nog strategischere rol gaat innemen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen