De 4 voordelen van kennisontwikkeling

Dat het belangrijk is dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen, zal iedereen beamen. Dat het van strategische waarde is voor de organisatie, lijdt geen enkele twijfel. Maar wat zijn nu exact de voordelen? In deze blog bespreken we de vier belangrijkste.

1 Concurrentievoordeel

Door als organisatie een strategische keuze te maken voor kennisontwikkeling en een cultuur te creëren waarin continu leren in het DNA zit, worden je prestaties beter en kun je sneller en flexibeler omgaan met veranderingen. Een hoger kennisniveau van medewerkers heeft een directe, positieve impact op zaken als klanttevredenheid, klantenbinding, efficiëntie en op de omzet. Een lerende organisatie is daarmee aantoonbaar succesvoller en zal in de toekomst het verschil maken.

Verder lezen >>>

2 Betere onboarding

Door kennis van medewerkers op te slaan in een centraal platform, kun je eenvoudig kennisdelen binnen de organisatie. Dit kan ondere andere helpen het onboardingproces van nieuwe medewerkers vlotter te laten verlopen. Creëer een digitaal inwerktraject dat bestaat uit essentiële trainingen, kennissessies van collega’s, interessante webinars, belangrijke interne documenten en inspirerende video’s. Zo zijn je nieuwe medewerkers snel up-to-speed en dek je het individuele deel van de inwerkprocedure professioneel af.

Verder lezen >>>

3 Employer branding en medewerkerstevredenheid

Het aantrekken van talent is belangrijk. Het behouden van dat talent is zo mogelijk nog belangrijker. Door te zorgen voor een positieve medewerkersreis – de reis die medewerkers maken binnen jouw organisatie vanaf het moment dat ze voor het eerst contact hebben met de organisatie tot en met het punt dat ze de organisatie verlaten – hou je je medewerkers optimaal betrokken bij je organisatie. Directe waardering is daarbij cruciaal. Dat hoeft zich niet – per se – te uiten in de vorm van salaris of dikke complimenten, maar door je medewerkers serieus te nemen, verantwoordelijkheid te geven, hun talenten te onderkennen en ze de mogelijkheid te bieden die talenten verder te ontwikkelen. Zo investeer je in de sterke punten van je mensen, worden ze nog beter in waar ze goed in zijn en dat motiveert. Zo blijft jouw gras lekker groen.

Verder lezen >>>

4 Het levert harde euro’s op

Een learning mindset en snelle en flexibele toegang tot up-to-date kennis zijn de basisvoorwaarden om businessinnovaties mogelijk te maken. Toch worden investeringen in kennisontwikkeling in veel organisaties nog als ‘verloren’ geld gezien. Tastbaar maken wat kennisontwikkeling concreet oplevert, is moeilijk, maar zeker goed mogelijk. Uit onderzoek blijkt dat continue kennisontwikkeling zorgt voor een stijging van de productiviteit van medewerkers van 37 procent en voor een stijging van de omzet van gemiddeld tien procent. Het personeelsverloop daalt met zeven procent. In onze whitepaper vind je een aantal concrete rekenvoorbeelden.
Verder lezen >>>

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar wat een partner in kennisontwikkeling voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via 026 – 205 1333 of [email protected]. We denken graag met je mee!

Gerelateerde artikelen