De 10 belangrijkste competenties en vaardigheden anno nu

Door een continu veranderende wereld zijn bepaalde vaardigheden en competenties die 25 jaar geleden nuttig waren nu ineens overbodig en er is nu weer vraag naar skillsets die destijds nog niet eens bestonden. 

Dit betekent ook dat de vereisten voor bepaalde functies veranderen. In dit artikel lees je over verschillende competenties en vaardigheden die vrijwel overal goed gewaardeerd worden; zo maak jij jezelf nog waardevoller op de arbeidsmarkt!

Het verschil tussen competenties en vaardigheden

Het verschil competenties en vaardigheden is dat over het algemeen vaardigheden getraind kunnen worden en competenties een stuk lastiger.

Vaardigheden zijn concrete skills. Deze ontwikkel je het beste door een combinatie van praktische en theoretische kennis en expertise. Een cursus of een trainingstraject kan ook goed van pas komen bij het aanscherpen van bepaalde vaardigheden en bieden vaak nieuwe technieken en werkwijzen die je verder kunnen helpen in het professionele leven.

Competenties’ is een wat breder begrip. Dit omvat namelijk behalve vaardigheden ook gedragskenmerken als houding, kennis en gedrag. Daarvan valt een deel dus aan te leren, maar een groot deel draait ook om persoonlijke eigenschappen. 

Verschillende vaardigheden

Binnen het kopje vaardigheden zijn ook nog subcategorieën te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld probleemoplossende vaardigheden, analytische vaardigheden, communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en nog veel meer! 

Competenties voor de toekomst

Er zullen altijd competenties en vaardigheden zijn die nagenoeg toekomst-proof zijn. Dit betekent dat als je wilt ontwikkelen om jezelf beter in de markt te leggen, dat je je het beste op een of meerdere van deze punten focust. Zo ben jij 100% zeker klaar voor de toekomst, hoe turbulent die ook mag zijn!

Hieronder vind je een lijst met verschillende vaardigheden en competenties waarvan wij er overtuigd van zijn dat deze altijd goed van pas komen zowel in het bedrijfsleven als in jouw persoonlijke omgeving en dat ook nog een tijd lang zullen blijven. (Mocht je nog meer willen weten over dit soort onderwerpen kun je altijd onze kennisbank raadplegen; deze staat vol met interessante whitepapers en onderzoeken!)

Leren

Leren is wat ons betreft de meest belangrijke competentie die een persoon kan hebben, omdat het de sleutel is tot persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Door continu te leren en nieuwe vaardigheden te verwerven, kan een persoon zich aanpassen aan veranderingen in de wereld om hen heen. Leren verbindt en stelt ons ook in staat om onze capaciteiten te verbeteren en onze grenzen te verleggen. Daarnaast kan leren ook bijdragen aan het verhogen van ons gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Een handig hulpmiddel hiervoor is bijvoorbeeld het formuleren van leerdoelen.

Zonder lerend vermogen zijn we ook niet in staat om te innoveren, te veranderen en de concurrentie voor te blijven. Kortom: het vermogen om te leren is misschien wel één van de meest onderschatte competenties die je kunt hebben.

Voor veel bedrijven liggen op dit vlak nog veel kansen. Door bijvoorbeeld een krachtig LMS aan te bieden, verlaag je de drempel voor medewerkers om te leren.

leren competentie
Leren is een skill waar we al vroeg in ons leven mee te maken krijgen.

Flexibiliteit

Er kan veel gebeuren op de werkvloer. Schema’s en werkwijzen veranderen, collega’s komen en gaan en je krijgt soms nieuwe taken voorgeschoteld. Met de dag wordt het belangrijker om flexibeler te worden.

Flexibiliteit wordt ook erg gewaardeerd omdat flexibele personen makkelijk nieuwe manieren van werken kunnen aanleren en dus mee kunnen ontwikkelen met het bedrijf of de organisatie. Daarbij staan flexibele mensen ook vaak open voor nieuwe ideeën en denken ze graag mee met betrekking tot ontwikkeling.

Creativiteit

Creativiteit komt in veel verschillende vormen en maten. Dit betekent dat er niet één daadwerkelijke maatstaf is als het aankomt op deze competentie. Binnen iedere tak van sport (en werk) is er een vorm van creativiteit te vinden; het verschil zit hem alleen in hoe de creativiteit zich uit.

Een grafisch ontwerper zal over een heel ander type van creativiteit (visueel) beschikken dan een accountant, waar een verkoper weer over een ongelooflijk creatieve manier met woorden kan beschikken ten opzichte van een programmeur. Toch kan de programmeur op zijn beurt weer ‘out of the box’ manieren vinden om bepaalde codeer-problemen te tackelen.

Inschatten van risico’s

Vaak moeten er beslissingen genomen worden, zowel op leidinggevende functies als op de werkvloer zelf. Soms zitten er risico’s vast aan bepaalde beslissingen en is het belangrijk om goed in te kunnen schatten of het gewenste resultaat het risico waard is. Dit leidt weer tot het maken van betere beslissingen en dus betere prestaties van het bedrijf of de organisatie.

Overtuigingskracht

Het is zonder twijfel belangrijk om anderen te kunnen overtuigen van jouw mening, zowel in je privéleven als in het bedrijfsleven. Mocht je ooit een salespitch moeten geven of in overleg met collega’s een beslissing moeten nemen: je bent een stuk waardevoller als jij klanten of andere partijen kan overtuigen van een bepaald standpunt.

Het enthousiasmeren van klanten, collega’s of jouw leidinggevende kan ongelooflijk veel baat teweeg brengen en maakt jouw professionele leven een stuk gemakkelijker! Daarbij maakt het je uiteraard een nóg waardevollere werknemer.

Klantgerichtheid

Of je direct contact hebt met klanten of niet, klantgerichtheid is iets wat altijd hoog in het vaandel zal staan bij de meeste bedrijven.

Door het hele bedrijf heen is het belangrijk dat mensen de focus houden op hoe de klant het bedrijf waarneemt of ervaart; op deze manier verzorgen jullie altijd de beste klantervaring, onderscheiden jullie je van het gros van de organisaties op de markt en creëer je loyale en lucratieve klanten!

Samenwerking

Een bedrijf functioneert niet door slechts één persoon; je doet het met zijn allen als één team. Het is zonder meer belangrijk dat de mensen op de werkvloer goed en met een professionele manier met elkaar overweg kunnen.

Goed samenwerken komt uiteindelijk neer op het hebben van respect voor je collega’s en ook vertrouwen op hun opgebouwde expertise, kennis en intuïtie. Het is belangrijk om open te staan voor wat anderen zeggen en uiteraard om ook goed te luisteren naar wat ze zeggen.

samenwerken competentie
Goed kunnen samenwerken is enorm belangrijk.

Verbale communicatie

Dit is misschien wel een van de belangrijkste punten op deze lijst. Verbale communicatie is waar het in een organisatie namelijk vaak spaak loopt. Mensen hebben regelmatig problemen met het verwoorden van ideeën, gevoelens en problemen. Hierdoor ontstaat vaak miscommunicatie, wat verder in het proces weer tot onnodige problemen kan leiden.

Een persoon die goed kan verwoorden wat er aan de hand is of zijn/haar ideeën op de juiste manier kan overbrengen is goud waard, want dit scheelt veel tijd, geld en ergernis door de tijd heen. 

Autonomie

Natuurlijk is samenwerking belangrijk binnen een bedrijf, voordat de gehele machine werkt, moeten alle individuele onderdelen uiteraard ook werken.

Met die reden is autonomie ook een erg gewaardeerde competentie; als werknemer moet je namelijk ook gewoon zelfstandig je werkzaamheden en verantwoordelijkheden aanpakken en afronden.

Tip: bij het afronden van taken kan gamification een handig hulpmiddel zijn.

Een autonome werknemer telt voor twee. Het is nu eenmaal niet rendabel als twee mensen bezig zijn met taken die een persoon ook makkelijk zelf zou kunnen doen.

Ambitie

Hoe fijn is het als iemand het maximale uit zichzelf probeert te halen? Iedere werkgever zal unaniem instemmen dat dit een groot pluspunt is. Een ambitieuze werknemer zal altijd zijn/haar beste voetje voorzetten om zo optimaal te kunnen presteren en eventueel te groeien binnen het bedrijf. Dit levert ongetwijfeld betere resultaten op en motiveert de mensen om deze persoon heen om ook de best mogelijke prestaties neer te zetten; een win-win situatie dus.

Lange lijst van vaardigheden en competenties

Er zijn nog vele andere competenties en vaardigheden die ook belangrijk zijn en een voordeel zullen geven op de arbeidsmarkt, maar als je deze tien onder de knie hebt ben je al een heel eind op weg. 

Uiteindelijk is het belangrijk dat je altijd het beste uit jezelf probeert te halen en nooit stopt met leren en groeien als persoon. Als een werkgever ziet dat jij open staat om nieuwe vaardigheden en skills aan te leren zal deze jou ongetwijfeld hoger op de lijst zetten en heb je een voordeel ten opzichte van jou competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen