MyCademy nu ook geschikt voor organisatiebrede kennisontwikkeling

Ooit begonnen wij als speciale leeromgeving voor IT, met als doel continu leren écht succesvol te maken voor IT-professionals. Maar de wereld staat niet stil en wij al zeker niet. Want als ons platform succesvol is voor IT-professionals, waarom dan niet ook voor andere professionals?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we gekeken waar wij goed in zijn en waar ons platform onderscheidend in is. Welke problemen kunnen wij oplossen op het gebied van organisatiebrede kennisontwikkeling?

De uitdagingen van HR-medewerkers

HR- en L&D-professionals van vandaag de dag staan voor een fiks aantal uitdagingen. Eén daarvan is het ontwikkelen van je personeel en daarmee dus het ontwikkelen van een goede leercultuur.

Dat op zich brengt al wat frustratie met zich mee. Om te beginnen kost opleidingsadministratie simpelweg enorm veel tijd. Je moet op zoek naar goede klassikale trainingen. Die trainingen moeten beoordeeld, geboekt en betaald worden. Vrijwel altijd zijn dit trainingen die bij verschillende opleiders worden gevolgd. Dat maakt de administratie er niet gemakkelijker op.

Door onze opleidingsintermediair functie, nemen wij een groot gedeelte van deze frustratie voor je weg.

Data, data, data

Wie volgt welke training bij welke opleider? Wat is de stand van zaken? Is de training al afgerond en met welk resultaat? Hoe is de training ervaren? Hoe manage ik al die verschillende leveranciers? Allemaal data die je bij moet houden.

Je kunt van minder hoofdpijn krijgen.

In sommige gevallen is er al wel een LMS-systeem in een organisatie aanwezig, maar wordt het niet of te weinig gebruikt. En overstappen doe je ook niet zomaar.

MyCademy geeft via het leerplatform inzicht in al deze belangrijke data.

Concurrentievoordeel

Vaak is er een opleidingsbudget aanwezig, maar wordt het niet opgemaakt. Dat ondermijnt weer het continu leren, terwijl dat zo ontzettend belangrijk is om relevant te blijven als bedrijf.

Volgens Peter Senge, Amerikaans wetenschapper op het gebied van kennismanagement en directeur van het Center for Organizational Learning, is het vermogen van je organisatie om sneller te leren dan de concurrentie uiteindelijk je enige duurzame bron van concurrentievoordeel.

MyCademy begeleidt organisaties hierin. Hoe haal je het maximale uit het opleidingsbudget van je medewerkers?

Met ons platform helpen we de HR- en L&D-professionals. Niet alleen als het gaat om de ontwikkeling van IT-collega’s, maar voor alle collega’s binnen je organisatie. Door de inzet van ons platform maken we het leven van de HR-medewerkers een stuk eenvoudiger.

Door tijd en geld te besparen door het vereenvoudigen van de opleidingsadministratie, maar ook door het effectief en efficiënt inzetten van opleidingsbudget en het meeliften op de kortingsafspraken die wij hebben met allerlei opleidingspartners.

Laten we even inzoomen op de drie manieren waarop ons platform je helpt.

Tooling én inhoud

Ten eerste is er het MyCademy leerplatform. En dat is niet zomaar een leerplatform. Vaak is een leerplatform – ofwel een LMS – een lege huls; het is een platform dat nog niet gevuld is met content.

Het MyCademy leerplatform biedt behalve de tooling – denk aan het inrichten van leerpaden, kennissessies, rapportages en voortgangsinformatie – ook de mogelijkheid om direct trainingen te boeken in elke gewenste leervorm: van digitaal tot klassikaal, van in-house sessies tot e-books en van microlearning tot luisterboek.

Bovendien kun je je eigen bedrijfsspecifieke content en leermiddelen toevoegen.

Opleidingsintermediair

Doordat wij ook opleidingsintermediair zijn kan elke medewerker via eigen omgeving trainingen boeken bij de een van de ruim 120 klassikale opleidingspartners die wij in het platform hebben aangesloten. Denk daarbij aan instanties zoals Global Knowlegde, NCOI en Schouten en Nelissen, maar ook andere klassikale opleiders die zijn aangesloten bij EDU-DEX, dé standaard in de opleidingsmarkt.

E-learning market place

Bovendien bevat ons platform een Learning Market Place waar gebruikers talloze digitale trainingen, virtuele labs, proefexamens, micro learnings, luisterboeken en bootcamps kunnen vinden op talloze onderwerpen.

Boeien en binden

Door continu leren binnen je onderneming te stimuleren verbeteren je prestaties, kun je flexibel op veranderingen om je heen in te spelen en makkelijker met die ontwikkelingen meegaan. Zo werk je niet alleen aan je menselijk kapitaal, je boeit en bindt ze ook.

Continue kennisontwikkeling zorgt voor 12.580 euro minder kosten per jaar door personeelsverloop. En om nog even op de uitspraak van Senge terug te komen: op die manier blijf je je concurrentie voor.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons platform? Heb je hulp nodig om continu leren op de agenda te zetten en ervoor te zorgen dat kennisontwikkeling een meer strategische rol gaat innemen? Wij helpen je graag!

Gerelateerde artikelen