5 redenen om je te laten ontzorgen op het gebied van kennisontwikkeling

Dat het heel belangrijk is om als bedrijf continu leren te omarmen, daar zijn wij van overtuigd. Door continu leren te stimuleren blijf je als organisatie relevant en verbeteren je prestaties en kun je flexibel op veranderingen om je heen inspelen.

Dat het ook heel moeilijk is om de juiste mindset te creëren en dat continu leren vast te houden, dat weten we ook. Daarom kun je ook een partner zoeken die je ontzorgt op het gebied van kennisontwikkeling.

We geven je 5 redenen waarom je daarvoor zou kunnen kiezen.

1.) Je bespaart tijd

Door met een partner in zee te gaan die je ontzorgt op het gebied van kennisontwikkeling bespaar je tijd, heel veel tijd. Het opstellen van een opleidingsplan dat werkt, dat doe je niet even tussen neus en lippen door.

Je moet op zoek naar de opleidingsbehoeften van je medewerkers, naar waar hun competenties en talenten liggen en hoe ze die verder kunnen ontplooien. Die behoeften moet je matchen met de missie en de visie van je bedrijf. Waar wil je als bedrijf naartoe en welke competenties moet je ontwikkelen om je missie waar te blijven maken?

Als het opleidingsplan er eenmaal ligt, begint het echte werk pas. Want kennisontwikkeling is een continu proces dat voortdurend aandacht moet krijgen.

2.) Je houdt de juiste focus

De HR-professional van vandaag de dag komt voor veel uitdagingen te staan. Denk alleen al aan het naleven van wetten en regelgeving, het werven én behouden van talentvolle medewerkers en het creëren van een diverse en gelijkwaardige cultuur op de werkvloer.

Dat is niet erg, daar zijn HR-mensen voor opgeleid en daar zijn ze goed in. Maar als je dan ook nog een weg moet banen door het oerwoud aan opleidingen, dan kan dat weleens teveel worden.

Een goede partner helpt je met het inrichten, optimaliseren en organiseren van je leeromgeving. Zodat jij je weer bezig kunt houden met waar je echt goed in bent.

3.) Je hoeft zelf het wiel niet uit te vinden

Het opstellen van een opleidingsplan brengt nogal wat administratieve rompslomp met zich mee. Je moet opleidingen zoeken, vergelijken, beoordelen en vervolgens boeken. Dan moet je natuurlijk nog bijhouden wie welke opleiding volgt en waar, wat de vooruitgang is, of er een examen wordt afgenomen, door welk instituut of welke examinator, en of het examen is behaald.

Een dagtaak.

Een goede partner is bekend met dit hele proces en neemt je dit werk uit handen.

Welke leervormen zijn gewenst, welke leerpaden passen bij de leerdoelen van welke medewerkers, wat zijn goede opleidingspartners?

Maar een partner bewaakt ook afspraken zoals de gestelde KPI’s, geeft advies en coaching om de motivatie van je medewerkers op pijl te houden en voert periodieke evaluatiemetingen uit waarin gericht gekeken wordt naar gezamenlijke verbeteracties.

4.) Je kunt vooruitdenken

Als kennisontwikkeling niet je core business is, is het lastig vooruit te denken. Een ervaren partner kijkt naar invloedrijke sociaaleconomische en maatschappelijke trends en hoe die zich vertalen naar leren en ontwikkeling binnen organisaties.

Door die trends en hun impact op leren vroeg te herkennen en te erkennen, kun jij tijdig een voorschot nemen op de leeromgeving van de toekomst en je bestaansrecht veiligstellen.

5.) Je kunt blijven leren, ook in mindere tijden

Sommige organisaties korten op opleidingsbudgetten als het economisch even minder gaat. Terwijl het belangrijk is juist in mindere tijden te blijven leren en anticiperen.

Een goede partner zorgt voor een flexibele leeromgeving, die verschillende leervormen kan faciliteren. In tijden van beperkte budgetten kun je dan investeren in andere leervormen, zoals e-learning, interne kennissessies en kennisdeling.

Zo’n flexibele, toekomstgerichte omgeving gaat verder dan een opleidingsaanbod gericht op specifieke kennis. Ook het inrichten van een digitale omgeving voor kennisdeling is dan een praktisch instrument om te zorgen dat de ontwikkeling van medewerkers altijd doorgaat. Ook als er tijdelijk minder budget is.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar wat een partner in kennisontwikkeling voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via 026 – 205 1333 of [email protected]. We denken graag met je mee!

Gerelateerde artikelen