Zo daag je je medewerkers uit en dit win je ermee

Door je medewerkers op een positieve manier uit te dagen, motiveer je ze en bind je ze aan je organisatie. Een slim leerplatform helpt je daarbij door een aantal motiverende functionaliteiten aan te bieden. Arjan de Knegt vertelt hoe dat werkt.

Zit je medewerker achter de virtuele broek

Als je kiest om met een leerplatform te gaan werken, wil je ongetwijfeld zorgen dat je medewerkers voortdurend uitgedaagd en gemotiveerd blijven. Immers, door medewerkers uit te dagen, hou je ze aan boord. Door leerpaden aa n te maken, worden je medewerkers met enige regelmaat achter de virtuele broek aangezeten. Dat kan een simpele reminder zijn die even een zetje in de goede richting geeft: ‘Hallo Arjan, je hebt al een week niets nieuws geleerd!’ Ik heb zelf ervaren hoe prettig dat werkt.

Geef inzicht in voortgang

Bovendien kun je, door een deadline aan een training te verbinden, zorgen dat het platform die deadline in de gaten houdt. Als het platform een slim dashboard heeft, kan elke medewerker – en de manager – de voortgang zien en ontvangt hij of zij berichtjes die precies bij de situatie passen. Dat stimuleert om weer even een module, of een deel ervan, op te pakken. Je hoeft immers niet meteen urenlang te leren om een stap vooruit te maken.

Biedt moderne tools aan

Een optimale leeromgeving houdt medewerkers betrokken. Door extra tools als gamification – ook wel serious gaming genoemd – aan te bieden, geef je je medewerkers nog eens een extra stimulans. Door gamification in te zetten, worden mensen met speltechnieken gestimuleerd om te leren. Games bieden helder gedefinieerde doelen die haalbaar zijn en geven een gevoel van gemeenschap en voldoening. Door gamificatie in te zetten in het leerproces, leren mensen sneller en effectiever. Maar ook immersive learning is in opkomst: leren door middel van het laten beleven van een ervaring. Hierbij kun je bijvoorbeeld 360-graden-video’s en virtual reality inzetten.

banner whitepaper trends

Meer weten?

Een echt waardevol platform biedt behalve de tooling – denk aan het inrichten van leerpaden, kennissessies, rapportages en voortgangsinformatie, alles in je eigen huisstijl – ook de mogelijkheid om trainingen aan te bieden in elke gewenste leervorm: van digitaal tot klassikaal, van in-house sessies tot e-books en van microlearning tot luisterboek. Wil je weten waar je nog meer aan moet denken als je aan de slag wil met een leerplatform? Download onze handige checklist met 11 zaken om over na te denken als je wil beginnen met een leerplatform. Eens verder praten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen